vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina. Mașinile parcate neregulamentar, ridicate

Angajaţii Direcţiei Administrare Străzi şi Iluminat Public (DASIP) din Slatina au demarat acţiunea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar.

Directorul DASIP, Claudiu Dascălu, a declarat că din luna iunie, după perioada de informare şi avertizare, au fost ridicate 11 maşini parcate neregulamentar şi una care era abandonată.
„Am intensificat activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar. Cei de la Poliţia Locală constată neregula şi ne solicită pe noi să ridicăm autoturismul respectiv. Dacă între timp nu se prezintă proprietarul, o ducem la depozitul de la fostul Liceu de Construcţii. Pentru 24 de ore, proprietarul trebuie să achite 150 de lei, ulterior, preţul este de 300 de lei, plus 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare”, a explicat Dascălu.
El a adăugat că în toate cazurile, autoturismele au fost ridicate de proprietari.
„Până acum, în toate cazurile, proprietarii au venit şi le-au recuperat în maximum două ore. Au fost şi foarte multe situaţii când ne-am deplasat la faţa locului, dar între timp au ajuns şi proprietarii. În astfel de cazuri, Poliţia Locală aplică amenzi”, a mai spus directorul DASIP.
El a completat spunând că dintre maşinile abandonate, în proporţie de 80% au fost recuperate de proprietari de pe locurile de parcare din municipiu.
Regulamentul care permite ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie, însă în prima parte a anului a existat o perioadă de informare şi avertizare.

Politica