marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De cinci zile cu apa în case și în curți

Oltenii din satul Proaspeți al comunei Curtișoara trăiesc, de joi, un adevărat calvar. După ploile de săptămâna trecută, de pe versanți s-a scurs apa formând în spatele caselor oamenilor un lac, apoi le-a inundat curțile și beciurile. Pompierii lucrează la foc continuu pentru a scoate apa din gospodării.

Pentru evacuarea apei, vineri, s-a luat decizia săpării unei breșe în drumul judeţean DJ 546, care trece prin zonă.
„Apa s-a acumulat în urma scurgerilor de pe versanți, iar asanarea acesteia se face dintr-o zonă mai joasă, aflată în apropierea gospodăriilor afectate. În spatele caselor, sub deal, s-a format o baltă. Și acum a crescut nivelul foarte mult și apa nu se poate evacua și a intrat în gospodăriile cetățenilor. Pentru evacuarea apei, cu sprijinul SVSU Curtișoara, s-a săpat o breșă în drumul județean 546, iar apa este refulată, în cascadă ( releu ), cu ajutorul a două motopompe de mare capacitate, la aproximativ 500 de metri de zona inundată, pe un teren viran”, declara atunci Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.
S-a lucrat vineri toată ziua, iar sâmbătă efectivele care acționează în zonele afectate au fost suplimentate cu forțe și mijloace de la Stația de Pompieri Scornicești și Detașamentul de Pompieri Caracal.
Duminică, pompierii au luat-o de la capăt.
„Sunt curți inundate în care apa are peste 50 de centimetri, beciuri inundate. În continuare se acționează pentru evacuarea apei din zona gospodăriilor afectate, iar cu ajutorul a patru motopompe, începând de ieri, pompierii intervin și pentru asanarea apei din curți și beciuri. Apa este asanată din gospodării și refulată în zona din care acționează motopompele de mare capacitate”, a precizat, duminică, Alin Băsășteanu.
Zeci de gospodării au fost afectate, iar autoritățile urmează să evalueze pagubele produse de inundații.

Politica