Aur, argint şi bronz la Olimpiada Europenă de Informatică pentru Juniori

Home Educație Aur, argint şi bronz la Olimpiada Europenă de Informatică pentru Juniori
Aur, argint şi bronz la Olimpiada Europenă de Informatică pentru Juniori

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), desfăşurată la Innopolis (Tatarstan/Federaţia Rusă), în perioada 26 iulie – 1 august, fiind prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, medalia de aur a fost obţinută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), iar medaliile de argint le-au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost primită de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi. În cele două zile competiţionale, fiecare probă s-a desfăşurat pe durata a patru ore, precizează sursa citată.