joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Astăzi este ziua internaţională a berii

În fiecare an, începând cu 2008, în prima zi de vineri a lunii august este sărbătorită cea mai vândută băutură alcoolică din lume, berea.

Berea este celebrata în peste 200 de oraşe la nivel mondial, iar petrecerile nu vor fi dedicate doar consumatorilor, ci şi celor care muncesc tot anul pentru a o produce. Produsul ocupă al treilea loc în topul mondial al băuturilor, iar apa şi ceaiul sunt cele mai consumate lichide în cantităţi mari.

Originea sa datează încă de acum 6.000 de ani, fiind considerată băutura preferată a zeiţei fertilităţii, iar în prezent este destinată tuturor. O servim în timp ce ne uităm la meciuri, când avem musafiri, la petreceri, la festivaluri, şi, mai ales, alături de un grătar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai multe sortimente ale acestei băuturi sunt regăsite în Belgia, unde exista un număr 1.131 de tipuri de bere, datorită condiţiilor meteo ideale pentru cultivarea orzului şi hameiului, iar Africa este recunoscută pentru berea de manioc – o plantă care poate fi un element esenţial în dieta pentru slăbit a peste 500 de milioane de oameni, scrie descoperă.ro.

Ţara cu cel mai mare consum de bere din lume este Lituania, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, unde un locuitor bea în medie 910 de beri pe an.

Conform Asociaţiei Berarii României, ţara noastră s-a clasat în 2017 pe locul 7 la nivel european datorită consumului de bere pe cap de locuitor, respectiv 82 de litri şi aduce anual peste 530 de milioane de euro la bugetul de stat.

Politica