sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Măsurile liberale vor stimula economia

Adinel Ilinca, vicepreședinte ALDE Dolj: „Ca partid liberal ne dorim ca măsuri liberale de tipul reducerii cotei generale de TVA de la 19 la 18% să prindă viață conform programului de guvernare asumat în comun cu partenerii de coaliție

Reducerea cotei generale de TVA de la 19 la 18% de la 1 ianuarie 2019 ar fi un lucru benefic pentru economie și ar contribui semnificativ la consolidarea creșterii economice.

Ar da un nou impuls consumului prin scăderea prețurilor la raft. Ar fi, de asemenea, pentru agenții economici un instrument util de planificare optimă a lichidităților și totodată o gură de oxigen pentru cei onești în competiția inegală cu evazioniștii de profesie. Pe termen mediu și lung ar genera creșterea veniturilor bugetare”, consideră Adinel Ilinca, vicepreședinte ALDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firește că luarea acestei măsuri presupune o evaluare riguroasă a contextului economico-financiar în care urmează să fie lansată. Respectarea țintei anuale de deficit asumată de România conform reglementărilor europene este foarte importantă și orice decizie de politici în domeniul fiscalității trebuie să țină cont de acest obiectiv strategic de țară.

ALDE va continua să susțină măsuri liberale în politicile publice ale actualului guvern și speră ca la finalul anului să existe argumente pentru respectarea calendarului asumat cu partenerii de coaliție în privința reducerii cotei generale de TVA de la 19% la 18% începând cu 1 ianuarie anul viitor.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica