joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul Drăghiea cere măsuri serioase pentru prevenirea apariţiei pestei porcine în judeţ

Deşi Mehedinţiul nu s-a confruntat, până acum, cu pesta porcină africană şi nici nu este sub ameninţare directă, prefectul Drăghiea cere autorităţilor competente să ia măsuri pentru prevenirea apariţiei unor focare în judeţ.

Reprezentanţii Prefecturii spun că la sediul instituţiei a fost convocată o şedinţă extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor Mehedinţi, în care s-a discutat despre pesta porcină africană.

Pesta porcină africană a cuprins nouă județe din țară, boala neavând vaccin sau tratament, iar singura soluție constă în sacrificarea porcilor pentru eradicarea focarului.
Deși județul Mehedinți nu este sub amenințare iminentă, domnul Nicolae Drăghiea a convocat în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți, în scopul analizării măsurilor de prevenție luate până în prezent și dacă acestea sunt suficiente pentru a preveni apariția bolii în județul nostru.
Prefectul a solicitat Direcției Sanitar Veterinare Mehedinți, ca principal actor în luarea măsurilor profilactice, să analizeze situația acordării unei asistențe tehnice calificate în cele două puncte de trecere a frontierei din județul nostru, să colaboreze foarte strâns cu autoritățile administrației publice locale și cu instituțiile care au atribuții în controlul autovehiculelor aflate în trafic și să utilizeze toate mijloacele pentru ca regulile de prevenire să ajungă la fiecare gospodar din județ”, au precizat reprezentanţii Prefecturii, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, prefectul a cerut şi constituirea unui grup de comunicare pentru ca orice informație apărută pe această temă să poată fi recepționată cât mai repede.

Politica