joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina trimite olimpicii în Thailanda

Echipa „Robcon 77”, formată din elevii Robert Vădăstreanu, Gabriel Constantinescu şi Vlad Coneschi, va fi sprijinită financiar de Primăria Slatina pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018 Thailanda, care se va desfăşura în această toamnă.

Potrivit unei hotărâri care urmează să fie aprobate de consilierii locali slătineni, sprijinul financiar se ridică la 10.000 lei, bani ce urmează a fi folosiţi pentru achiziţionare de echipamente/piese – componente de robotică, taxe de participare la competiţii de robotică, cheltuieli de deplasare şi cazare, achiziţionare de kit-uri de robotică, planşe şi alte materiale necesare desfăşurării activităţii echipei „Robcon 77”.

Echipa de robotică „Robcon 77”, formată din elevii slătineni Vlad Coneshi, Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu, a câștigat Olimpiada națională de robotică WEO 2018. Elevii pregătiți de profesorul Doru Popescu Anastasiu au obținut punctajul maxim, calificându-se la Campionatul Mondial de Robotică din Thailanda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olimpiada Internaţională de Robotică WRO 2018 din Thailanda va avea loc în perioada 16-18 noiembrie. La competiţie participă ţări cu tradiţie în lumea roboticii, precum Rusia, China, Japonia, SUA, Thailanda sau Germania.

Şi în 2016, Vlad Coneschi, Robert Vădăstreanu şi Gabriel Constantinescu, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina, componenţii echipei ROBCON 77, au reuşit să se califice în sferturile de finală ale Olimpiadei Internaţionale de Robotică, din India. La concurs au participat echipe din 80 de ţări.

Politica