vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O polițistă din Gorj și-a împușcat mortal bebelușul și mama, apoi s-a sinucis

Un eveniment cu adevărat șocant, ce a avut loc duminică spre seară, a zguduit întreaga suflare din satul Ceauru-Bălești. Aici, o polițistă a folosit arma soțului său, agent și el, pentru a-și ucide mama și fiul în vârstă de numai șase luni. Imediat după comiterea faptei, Adela Lăpădat, polițistă în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Gorj, și-a pus capăt zilelor cu aceeași armă. Reprezentanții IPJ Gorj și cei ai Parchetului fac verificări pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile în acest caz.

Zilele trecute, tragediile s-au ținut lanț în comuna gorjeană Bălești. După ce vineri noaptea spre sâmbătă, doi tineri au decedat într-un teribil accident de circulație, produs din cauza unui vitezoman inconștient care este grav rănit, duminică seara sătenii din Ceauru au aflat că vecina lor, polițista Adela Lăpădat, și-a ucis mama și bebelușul și apoi s-a sinucis.

Imagini de coșmar

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică după ora 18.00, printr-un apel telefonic, IPJ Gorj a fost alertat că în satul Ceauru a avut loc tragedia. Cel care a anunțat oamenii legii despre nenorocire a fost chiar soțul polițistei, Constantin Lăpădat, la rândul său agent angajat al Postului de Poliție Mătăsari. Acesta a spus că și-a găsit soacra moartă într-o baltă de sânge, copilașul de numai șase luni abia mai respira fiind împușcat de două ori în zona capului, iar soția sa, Adela Lăpădat, polițist la Transporturi Feroviare, zăcea la intrare în casă, cu pistolul lângă ea. Adela Lăpădat a folosit pistolul soțului său pentru a comite cele două crime și apoi pentru a își lua viața.

Testată psihologic în 2017

Potrivit IPJ Gorj, femeia era angajată la Transporturi Feroviare din anul 2006, ultima testare psihologică efectuând-o în anul 2017, fiind în regulă.

Astăzi, în jurul orei 19.00, un polițist, din cadrul Postului de Poliție comunal Mătăsari, a sesizat, prin apel 112, că soția sa, agent de poliție la TF Târgu Jiu, încadrată în 2006, și-a împușcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împușcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia. Deplasându-se la fața locului, în comuna Bălești, sat Ceauru, județul Gorj, în interiorul locuinței, polițiștii au găsit și un minor, în vârstă de 6 luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului. Polițista a fost găsită cazută, lângă ușa de la intrarea în locuință, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat. La acest moment, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestui eveniment”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Două focuri către bebeluș

Surse din cadrul anchetei susțin că Adela Lepădat a tras două focuri în capul băiețelului său care abia împlinise șase luni. Prietenii familiei Lăpădat spun că Adela și soțul ei își doriseră foarte mult un copil, dar că tânăra intrase în depresie după naștere. Nici șeful femeii, cel care le este și naș, nu înțelege de ce s-a ajuns aici. Daniel Brotea a menționat că Adela Lăpădat era un angajat foarte bun și că își făcea datoria mai bine decât o făcea un bărbat. Mama polițistei avea 54 de ani și era secretara directorului de la Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Anchetă de durată

Criminaliștii au revenit luni dimineața la Bălești, la locuința familiei, pentru a continua ancheta. Prima ipoteză este că mama copilului, polițistă de meserie, suferea de depresie post-natală. Adela Lăpădat ar fi împușcat copilul de două ori în cap, pe mama ei în torace, apoi s-a sinucis. Este luată în calcul și ipoteza unei triple crime, suspectul fiind Constantin Lăpădat. Cercetările în acest caz continuă, urmând ca autoritățile să comunice noutățile și concluziile la finalul anchetei care va fi de durată.

 

Politica