sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa României a obținut 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Lotul olimpic de fizică al României a obţinut şi la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică cinci medalii: o medalie de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz. Olimpiada s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București a obținut medalia de aur, Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu de la același liceu au fost medaliați cu argint, iar Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au obținut bronzul, transmite Ministerul Educației.

Concursul constă în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim care poate fi obţinut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 ţări, inclusiv România. Ţara noastră a găzduit competiţia de două ori (1972 şi 1983).

Politica