vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17 medalii pentru atletismul craiovean la Campionatul Național de Seniori și Tineret

Ediția din acest an a Campionatului Național de Seniori și Tineret la atletism, care a avut loc la Pitești la finalul săptămânii trecute, a adus un număr generos de distincții pentru sportivii legitimați la cluburile de profil din Craiova.

Nu mai puțin de 17 medalii au ajuns la atleții craioveni, dintre care patru de aur, șase de argint și șapte de bronz. Din partea Clubului Sportiv Universitatea Craiova, doar o atletă a urcat pe podium, dar a făcut-o de două ori. Ancuța Bobocel a cucerit aurul la 5.000 de metri – seniori și argintul în proba de 1.500 de metri – seniori.

Majoritatea prezențelor pe podium au fost din partea sportivilor de la CSM Craiova, club ce a avut cei mai mulți reprezentanți ai Băniei. Titlurile naționale au ajuns la Ștefania Drăgan, care a obținut aurul la săritura cu prăjina – categoria tineret și a dublat performanța cu un bronz în clasamentul seniorilor, la Daniel Betej, care a urcat pe prima treaptă a podiumului la 3.000 de metri obstacole – seniori, și la Cristina Bălan – campioană națională la tineret în cursa de 800 de metri și vicecampioană națională la tineret în cursa de 400 de metri. Alex Corneschi a realizat și el o dublă performanță prin câștigarea a două medalii de argint în cursele de 10.000 metri – seniori și 5.000 de metri – seniori. La capitolul medalii de bronz, Ionela Puia (10.000 de metri – seniori), Marius Ionescu (10.000 de metri – seniori), Cristina Toma (triplusalt – seniori), Ștefania Chircă (1.500 de metri – tineret), Cosmin Sorescu (aruncarea ciocanului – seniori) și Ileana Sorescu (aruncarea discului – seniori) au urcat pe a treia treaptă a podiumului la Pitești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM Craiova a avut și două ștafete medaliate la naționalele de seniori, fiind vorba de echipa feminină de 4×100 de metri, compusă din Ana Maria Roșianu, Mădălina Fica, Cristina Iacob și Ștefania Sandu, și de echipa feminină de 4×400 de metri, formată din Cristina Bălan, Mădălina Fica, Mihaela Popescu și Ștefania Sandu, care au obținut câte o medalie de argint la seniori.

Politica