vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 140 de dascăli doljeni au luat Definitivatul

Nu mai puțin de 141 de profesori din județul Dolj vor primi, începând cu 1 septembrie, certificatul de definitivare în învățământ, dascălii susținând examenul în acest sens în luna iulie a acestui an. În urma afișării notelor finale, peste 84% dintre candidați au obținut note peste 8.

După afișarea primelor rezultate, la nivelul județului Dolj au fost depuse 21 de contestații. Patru dintre dascăli au avut noroc și au fostt declarați promovați. „În urma reevaluării lucrărilor, s-au obținut următoarele rezultate: 141 candidați admiși, 26 candidați respinși, 4 note de 10.00, 4 candidați promovați după reevaluarea lucrărilor, dintre care trei în învățământul primar și unul la educație fizică și sport. Procentul de promovare, peste 8.00, este de  84,43% în sesiunea 2018”, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Se eliberează un certificat de atestare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform metodologiei, validarea rezultatelor examenului se realizează prin ordin al ministrului educației naționale de acordare a definitivării în învățământ începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor celui în care s-a desfășurat examenul. În baza ordinului ministrului privind validarea rezultatelor la examen, candidaților li se eliberează certificatul de acordare a definitivării în învățământ.

Politica