joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meditații gratuite pentru elevii care dau examenul de bacalaureat în toamnă

 

Liceenii din Gorj care urmează să susţină examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, vor fi chemați să facă meditații gratuite. Directorii liceelor unde se vor da probele au de realizat acest obiectiv, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj solicitând ca dascălii de limba română, matematică, istorie sau biologie să stabilească un program în acest sens.

Inspectorul școlar general al ISJ Gorj, Ion Ișfan, a spus că se va face un grafic de lucru, fiind important să li se ofere sprijin liceenilor.

„Am cerut să mi se comunice programul de pregătire a candidaţilor pentru Bacalaureatul de toamnă. Pe 20 august e deja prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Le-am cerut directorilor, în mod expres, să anunţe profesorii de română, matematică şi să facem un efort să-i chemăm la şcoală şi să-i pregătim”, a explicat Ișfan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste o mie de candidați

În județul Gorj, peste o mie de absolvenți de liceu vor susține sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Dintre aceștia, 600 de candidați vor susține toate trei probele și restul, una sau două.

„Din 1.300 de posibili candidaţi la Bacalaureat, sunt peste 1.200 deja înscrişi. Mai sunt o sută şi ceva de corigenţi. Numai 600 din ei vor susţine toate cele trei probe. Ceilalţi susţin o probă sau cel mult două. Este mult mai simplu să pregăteşti un candidat la proba pe care o are de susţinut, să-l chemi la şcoală şi să discute cu profesorii de specialitate”, a conchis șeful ISJ Gorj.

Politica