miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 persoane moarte și alte câteva mii evacuate în urma incendiului de vegetaţie din California

Cel puțin 6 persoane, dintre care 2 copii, în vârstă de 4 și 5 ani, au murit pe teritoriul statului California.

Incendiul, care a izbucnit acum o săptămână și-a dublat suprafața vineri noapte. Sâmbătă, pompierii au declarat că incendiul este controlat doar în proporție de 5%, a mistuit deja peste 48.000 de hectare și a distrus peste 500 de case.

Munca echipelor de intervenţie a fost îngreunată de stratul gros de fum negru vizibil de la mai mulţi kilometri, care împiedică elicopterele cu apă şi aeroplanele să zboare la altitudini mici, în canioanele înguste.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autostrada State Route 140, punctul vestic de intrare în Parcul Yosemite, a fost închisă din cauza extinderii flăcărilor. Autorităţile nu au stabilit încă sursa declanşării incendiului.

California se confruntă cu cel mai sever debut al sezonului incendiilor din ultimul deceniu, cu peste 89.201 de hectare pârjolite şi şase incendii majore declanşate pe teritoriul statului, potrivit agenţiei.

Incendiile de vegetaţie au distrus deja 1,3 milioane de hectare pe teritoriul Statelor Unite anul acesta, mai mult decât media anuală din ultimii zece ani de 1,2 milioane de hectare.

Politica