marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Misiune contracronometru pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână

Miercuri după-amiază, pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână secată, în localitatea Greci.

La locul indicat, a fost mobilizat un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia, care constatând că diametrul fantânii nu le permitea coborârea în siguranţă  cu aparatul de respirat şi tubul de oxigen, adâncimea fiind de circa 15 m, a solicitat ajutorul unui echipaj de alpinişti de intervenţie din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin.
Ajuns, de urgenţă, la locul evenimentului, echipajul, specializat în salvări din medii ostile vieţii, cu ajutorul unui sistem de aducţiune cu aer comprimat, tip SADAC, a pătruns rapid în interiorul fântânii, reuşind să aducă animalul la suprafaţă, în siguranţă.
Sistemul permite salvatorului pătrunderea în medii ostile doar cu masca de oxigen, respiraţia fiind posibilă la distanţă faţă de buteliile cu aer respirabil comprimat, prin intermediul unui furtun. Acestă tehnologie oferă o mai mare mobilitate, intervenţia fiind mai rapidă.
Ca în orice intervenţie, siguranţa salvatorului depinde de pregătirea acestuia, iar reuşita misiunii de intervenţia cât mai rapidă şi eficientă.
“O intervenţie reuşită a fost şi cea de astăzi, când salvarea unui câine a devenit primordială pentru nişte oameni care au ales să apere viaţa, fie ea chiar şi a unor necuvântătoare”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.
Sursa: 
adevarul.ro

Politica