sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modificările la Codul Penal, contestate la Curtea Constituțională

Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Codul Penal. Administrația Prezidențială prezintă o listă lungă de argumente la nivelul conținutului legii, contestând o serie de articole din noul cod penal, printre care cele referitoare la abuzul în serviciu, traficul de influență, luarea și dare de mită, divulgarea de informații din dosar, redefinirea grupului infracțional, termenele de prescripție.

Un alt motiv invocat este cel potrivit căruia legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, într-o sesiune parlamentară extraordinară neconstituțională, întrucât nu au fost respectate prevederile legii fundamentale în convocarea acesteia.

PNL, USR şi PMP au sesizat, la începutul lunii, CCR asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Penal, susţinând că peste 30 de articole sunt neconstituţionale, printre care şi cel care referitor la abuzul în serviciu, cât şi abrogarea articolului privind neglijenţa în serviciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au anunțat, joi, că au sesizat Curtea Constituţională pe aspectele de neconstituţionalitate cuprinse în legea de modificare a Codului Penal.

Politica