sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU intră în balul Ligii 1, decisă să profite de eșecurile CFR și FCSB!

Prima etapă din noul sezon se va încheia pe Ion Oblemenco din Bănie. Acolo unde oltenii vor înfrunta moldovenii, elevii italianului Devis Mangia vor da peste cei ai olteanului Flavius Stoican.

Devis Mangia a prefațat astfel duelul cu Poli Iași: „Ne așteaptă o partidă foarte grea cu o echipă care se va bate la play-off, dar sperăm să facem un joc mai bun decât în SuperCupă. Nu contează ce s-a întâmplat sezonul trecut, contează ce va fi în acest sezon. În opinia mea o să fie în jur de 8 echipe care se vor lupta pentru play-off. Obiectivul este să câștigăm luni. Nu vorbesc niciodată despre obiective pe termen lung. Nici anul trecut nu am vorbit și am făcut o performanță extraordinară. Eu și echipa vrem să vorbim mai puțin și să muncim mai mult”. Apoi a adăugat: „Nu vreau să vorbesc despre ce a fost anul trecut sau despre ce va fi anul acesta. Vorbesc despre prezent. Când a plecat Ivan, toată lumea zicea că echipa va fi mai slabă. Poate este normal, dar eu nu vorbesc despre mai bun sau mai rău. Trebuie să așteptăm să se încheie perioada de transferuri. Este normal să ne dorim să completăm lotul cu anumite posturi și din punctul meu de vedere o echipă care se luptă în campionat trebuie să aibă 2 jucători de valoare pe post. Lucrăm în această direcție. Vom ține cont de părerile tuturor și o să încercăm să facem ce putem noi mai bine”.

Bancu: „Toți își dau viața cu favoritele”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicușor Bancu și-a completat antrenorul: „Ne așteaptă o partidă foarte grea cu o echipă care se va bate la play-off, dar sperăm să facem un joc mai bun decât în SuperCupă. Toata lumea zice că suntem favoriți, dar și CFR a făcut egal cu Botoșani. Toți își dau viața când joacă cu favoritele. Trebuie să luăm meciul ca atare și să fim la 100% pentru că vom avea surprize”.

Oltenii, campioni la plecări. Moldovenii, campioni la veniri

Dacă oltenii au fost mai degrabă activi la capitolul plecări, ieșenii s-au întărit serios în acest mercato. Au adus 9 jucători noi: Alberto Cobrea, Laurenţiu Rus, Patrick Petre, Iulian Roşu, Dylan Flores, Adria Gallego, Moussa Sanoh, Paul Pârvulescu şi Martin Mimoun. Iar directorul sportiv, Tibor Selymeș, a promis încă trei atacanți, precum și un internațional ghanez de 19 ani.

Noul conducător din Copou a vorbit despre partida de luni: „Va fi un meci greu, cu o echipă bună, care joacă de mult timp împreună şi care are un mare avantaj prin suporterii ei. Va fi dificil, dar Flavius ştie ce are de făcut şi sunt sigur că le vom pune probleme”.

Stoican: „Vom încerca să scoatem maximum”

Despre meciul cu CSU Craiova, Stoican a declarat: „Chiar dacă au început destul de ezitant sezonul şi au pierdut doi jucători importanți, cei de la Craiova au jucători importanţi în echipă, care fac parte din echipa naţională, cum sunt Bancu şi Mitriţă. Vom încerca să scoatem maximum din această partidă, mergem încrezători, indiferent de problemele pe care le avem. Încercăm să fim mai buni ca anul trecut, dar nu va fi uşor”.

Căpitanul Andrei Cristea a adăugat: „Suntem în faţa unui nou sezon, la fel de important pentru noi. Suntem într-o reconstrucţie, au venit foarte mulţi jucători noi, încercăm să-i integrăm foarte repede, să creăm o echipă şi ne dorim ca rezultatele să apară de la început. Va fi greu la Craiova, împotriva unei echipe puternice, pe un teren mare, dar îmi doresc să fim concentraţi, pentru că doar aşa putem avea şanse să obţinem ceva. Situaţia este foarte bună, suntem la început de campionat, este foarte important să fim concentraţi doar pe fotbal”.

Partida CSU Craiova – Poli Iași se joacă astăzi, la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco, în prima etapă din Liga 1.

Politica