joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Romei, la Craiova pentru a discuta problema romilor din „Camping River”

Primarul Romei, Virgina Raggi, a venit, vineri, în Craiova pentru a vedea dacă cele două familii de romi din Craiova care au primit bani de la autorităţile capitalei Italiei pentru a se întoarce acasă s-au integrat. 3.000 de euro a oferit Primăria Romei celor care au vrut să se întoarcă acasă.

Am venit pentru a vedea dacă într-adevăr romii care au acceptat întoarcerea voluntară şi asistată acasă şi să vedem o altă variantă de trai care prevede intrarea în legalitate şi respectând principiile integrării. În special pentru acele familii şi copiii lor care până astăzi nu au avut o alternativă, decât a trăi in infernul ghetourilor. Căutăm soluţii şi, împreună cu adminsitraţia din Craiova, încercăm integrarea lor în societate, să-şi găsească un loc de muncă, o casă. Începem o călătorie împreună”, a spus, pentru Jurnalul Olteniei, Virginia Raggi, primarul Romei.

Virginia Raggi a mai spus că banii daţi romilor pentru a se întoarce acasă provin atât de la bugetul Romei, cât şi de la Uniunea Europeană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu fondurile europene noi ajutăm școlarizarea, facem pregătire profesională și oferim și un sprijin pentru găsirea unei locuințe. Aceste fonduri au fost folosite până acum pentru două tabere și plătim și organizațiile care ne ajută să dezvoltăm aceste programe, una este Crucea Roșie Internațională. Sunt persoane care practic ne ajută să facem acest pod de legătură și să facem în așa fel încât să le explicăm lor că există și alte alternative”, a menţionat primarul Romei.

Ea a mai afirmat că taberele de imigranţi din Roma vor fi desfiinţate cu timpul.
“Important este să le oferim niște alternative acestor persoane și să le integrăm într-o comunitate, indiferent dacă este din Roma sau dintr-o altă țară, să le explicăm faptul că cei mici trebuie să meargă la școală, adulții trebuie să lucreze, trebuie să plătească niște taxe pentru că deja pe cei care, să zicem, sunt mai fragili i-am ajutat prin sistemul nostru social, este același lucru pentru toate persoanele, indiferent dacă sunt sau nu rrome pentru că dacă vom continua să avem două sisteme separate acestea nu se vor mai integra niciodată”,
a încheiat Virginia Raggi, primarul Romei.

Ea s-a întâlnit astăzi cu conducerea Primăriei Craiova dar şi cu reprezentanţii comunităţii rome din oraş.
Romeo Tiberiade, preşedintele Partidei Romilor filiala Dolj a declarat, la rândul său: „Autorităţile de la Roma vor să găsească soluţii pentru romii din Craiova şi nu numai, pentru integrarea lor. S-a discutat despre găsirea unor soluţii pentru ca integrarea lor să fie făcută printr-un proiect făcut de cele două primării, Roma şi Craiova. Din Craiova sunt două familii de romi care au acceptat să se repatrieze în mod voluntar, dar aici a interevnit şi Primăria de la Roma acordându-li-se un suport financiar de câte 3.000 euro”.

Programul inițiat de Primăria Romei se numeşte„întoarcere asistată” şi la acesta au aderat până acum 14 familii de romi. Aceştia trăiau în tabăra nomadă din oraş, „Camping River”, tabără pe care autoritățile intenționează să o desființeze. Aici locuiesc aproximativ 400 de persoane.

Politica