sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii începe sezonul la Bacău

În prima etapă a sezonului 2018-2019, Pandurii Târgu Jiu va juca pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău

FRF a stabilit, ieri, programul competițional al ligii secunde, care va avea la start 20 de echipe și va debuta pe data de 4 august. Ultima etapă a turului se va disputa pe 28 noiembrie, dar în acest an mai sunt programate și 2 etape din retur, astfel că se va juca până pe 8 decembrie. În 2019, campionatul se reia pe 23 februarie, cu etapa a XXII-a, iar sezonul se încheie pe data de 1 iunie. În prima rundă, Pandurii Târgu Jiu va juca, în deplasare, cu nou-promovata Aerostar Bacău, urmând ca pe 11 august să întâlnească, pe teren propriu, FC Argeș. Echipa antrenată de Adrian Bogoi speră să-și dispute meciurile de acasă pe noul teren sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu, însă, în cazul în care aceasta nu va fi omologat pentru Liga 2, va juca tot la Motru, până va fi dat în folosință noul stadion construit la malul Jiului.

Victorie la Rovinari

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la debutul noului sezon, Pandurii a disputat miercuri după-amiază cel de-al doilea amical din pauza competițională de vară, după cel susținut în urmă cu o săptămână, la Mioveni (0-0). Echipa antrenată de Adrian Bogoi a avut ca adversar formația din Liga a IV-a Gorj, Jiul Rovinari, de care a trecut cu scorul de 4-1. Denis Brânzan (2 g), George Tudoran și sârbul aflat în probe Petrag Jovanovic au marcat pentru divizionara secundă, în timp ce golul gazdelor a fost înscris de Horia Mihu. La partida de la Rovinari a asistat și noul director sportiv al clubului Pandurii, Iosif Biro. Fostul arbitru FIFA îl va înlocui în funcție pe Emil Dică, plecat în această vară la Energeticianul Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, echipă care își va disputa meciurile din Liga 2 la Petroșani.

Fost conducător la Gaz Metan Mediaş și la ASA Târgu Mureş, noul director sportiv de la Pandurii se va ocupa de rezolvarea problemelor pe plan sportiv şi de transferurile de jucători pentru completarea lotului, au spus oficialii gorjeni.

Pandurii a început amicalul cu Jiul Rovinari în formula: M. Cotolan – Brânzan, Ciobanu, Vasilescu, Cenaj, Raiciu, Vodă, Maxin, Tudoran, Pîrvulescu și C. Cotolan, iar pe parcurs au mai intrat: Teodosescu, Opriţa, Butucel, Trancă, Jovanovic, Dănescu, Popescu și Măicăneanu. Foști juniori la Pandurii, Daniel Unguru și Mihai Șchiopu, care au evoluat ultima dată la Performanța Ighiu, respectiv CS Mioveni, n-au rămas sub comanda lui Bogoi. Accidentat, și atacantul Gueye Mansour a plecat de la Târgu Jiu.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Pandurii va disputa un nou amical, tot în deplasare, cu nou-promovata în Liga 3, Flacăra Horezu.

Programul etapei I (4 august 2018)

Aerostar Bacău – Pandurii Târgu Jiu

Energeticianul Târgu Jiu – Luceafărul Oradea
ASU Politehnica Timişoara – Chindia T
ârgovişte

SSC Farul Constanţa – ACS Poli Timişoara
Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timişoara
Universitatea Cluj – Metaloglobus București
Petrolul Ploieşti – Sportul Snagov
CS Mioveni – Academica Clinceni
Daco-Getica Bucureşti (fostă Juventus) – UTA Arad

FC Argeş – CS Baloteşti

Programul echipei Pandurii în tur
1. Aerostar Bac
ău – Pandurii Târgu Jiu

2. Pandurii Târgu Jiu – FC Argeş
3. Petrolul Ploieşti – Pandurii T
ârgu Jiu

4. Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni
5. Daco-Getica Bucure
şti – Pandurii Târgu Jiu
6. Pandurii Târgu Jiu – SSC Farul Constan
ţa

7. Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu
8. Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timi
şoara
9. ACS Poli Timişoara – Pandurii T
ârgu Jiu
10. Pandurii Târgu Jiu – UTA Arad

11. Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu

12. Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov

13. CS Baloteşti – Pandurii Târgu Jiu
14. Luceaf
ărul Oradea – Pandurii Târgu Jiu
15. Pandurii Târgu Jiu – Metaloglobus

16. Chindia Târgovişte – Pandurii Târgu Jiu

17. Pandurii Târgu Jiu – ACS Energeticianul
18. ASU Politehnica Timi
şoara – Pandurii Târgu Jiu

19. Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj

Politica