joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modernizări de peste un milion de lei, la Spitalul de Infecţioase

Municipalitatea continuă investiţiile în spitalele craiovene. A făcut unele investiţii la Spitalul de Neuropsihiatrie, dar şi la Spitalul de Boli Infecţioase, în curtea căruia se doreşte construirea unui nou corp de clădire în care să fie adus un computer tomograf de care să beneficieze pacienţii din toate spitalele aflate în subordinea Primăriei Craiova.

După ce, la începutul săptămânii, au inaugurat lucrările de modernizare efectuate la o secţie a Spitalului de Neuropsihiatrie, joi, a venit rândul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova. Aici s-au făcut modernizări la blocul alimentar şi spălătorie. Valoarea lucrărilor este de peste un milion de lei.

Am modernizat spălătoria. Datorită faptului că am redeschis secţia de terapie intensivă a spitalului anul trecut, am considerat necesar să achiziţionăm o maşină de spălat pentru a reduce riscul infecţiilor nosocomiale, spălătoria beneficiind de celelelalte aparaturi achiziţionate în timp, dar acum avem tot ce ne trebuie pentru a identifica fiecare secţie pe circuitul ei. În ceea ce priveşte bucătăria, blocul alimentar este acreditat din punct de vedere al siguranţei alimentare la standarde europene, fiind compartimentat conform normelor în vigoare. În bucătărie bolnavii beneficiază de meniuri pregătite conform bolii de care suferă şi mă refer în special la cei cu hepatită, cu tuberculoză şi la imunodeficienţe. Valoarea modernizării pe întreg blocul se ridică la 1.278.000 lei, banii fiind alocaţi exclusiv din fondul Primăriei Municipiului Craiova”, a declarat Adina Turcu, managerul Spitalului “Victor Babeş”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că investiţiile continuă.

Cum am promis, seria investiţiilor din sănătate continuă şi sunt doar primele lucruri care se realizează în acest nou val de investiţii, pentru că urmează şi multe altele. Între altele, reabilitarea termică a pavilionului central, care este în fază foarte avansată şi pentru care sperăm să avem cât de curând semnat contractul de finanţare, să începem reabilitarea termică, pentru că la interior totul a fost realizat în anii anteriori, când în mandatul doamnei Lia Olguţa Vasilescu am fost cu toţii prezenţi pe fiecare secţie şi am văzut ceea ce s-a reabilitat. Mai sunt şi alte surprize legate de dotări şi gândim, în continuare, la posibilităţi de colaborare între Spitalul de Boli Infecţioase şi Filantropia, în diverse activităţi inclusiv în posibilitatea de a se prelua pacienţii de la Filantropia de aici din curte de la „Victor Babeş”. Undeva, administrativ, spitalele sunt diferite, cu conduceri diferite, dar din punct de vedere funcţional ele trebuie să fie într-o permanentă coabitare”, a afirmat Genoiu.

Primarul a precizat şi că aici se doreşte achiziţia unui computer tomograf. Managerul Spitalului de Infecţioase a explicat: „Ne pregătim să ridicăm o clădire nouă între Spitalul Filantropia şi Spitalul Victor Babeş în care intenţionăm pentru anul acesta să achiziţionăm un computer tomograf şi pentru că în curtea spitalului se află aproximativ 700 de paturi, iar Primăria are în subordine 1.200, noi am considerat că este normal să facem şi o linie de gardă. În momentul în care va fi achiziţionat va funcţiona cu linie de gardă şi la orice oră orice pacient aflat într-un spital din subordinea Primăriei Municipiului Craiova va beneficia de servicii de computer tomograf”.

Politica