vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe Liga 1! Cu cine se bate CS U pentru supremație!

Anul trecut CS U Craiova a prins în premieră podiumul din Liga 1. Acum pretențiile fanilor olteni au crescut. Sunt alb-albaștrii din teren suficient de puternici pentru a împlini visele celor din tribune?

Vineri, de la ora 21:00, la Cluj, va fi primul fluier al campionatului 101 din istoria României. CS U Craiova va intra în scenă luni, la ora 21, pe stadionul „Ion Oblemenco”, unde va primi vizita celor de la Poli Iași.

Raportul veniri – plecări: 2-10!

Policlinica Buna Vestire Craiova

În pauza competițională, Craiova a fost campioana transferurilor. A vândut de 5,8 milioane de euro, ca nicio altă formație din Liga 1. Alex Băluță – 3 milioane de euro la Slavia Praga, Screciu – 2 milioane de euro la Genk și Gustavo 850.000 euro în China, la Liaoning, acestea au fost cele trei mutări care vor asigura stabilitate financiară pentru campionatul ce stă să înceapă. Pe lângă Gustavo, Băluță și Screciu, oltenii s-au mai despărțit de o serie de jucători: Popov și Santos și-au încheiat înțelegerile, iar clubul nu a mai dorit să prelungească, totodată au reziliat cu Măzărache. Alți trei jucători au fost împrumutați în Liga 1: Mihai Roman la Botoșani, Drăghici la Sepsi, iar Buzan la Călărași. Portarul Calancea a fost trimis să se antreneze cu echipa a doua a clubului. În locul celor 10 jucători au venit 2: portarul Pigliacelli din liga a treia italiană și Cicâldău. Repercusiunile s-au văzut rapid: Craiova a pierdut Supercupa României pe propriul teren, în fața a 25.000 de suporteri olteni.

CFR Cluj, mai puternică față de anul trecut

Dintre echipele cu pretenții la vârful clasamentului, Craiova stă cel mai prost la capitolul plecări – veniri. Campioana CFR Cluj, care a schimbat antrenorul în acest mercato, l-a pierdut dintre titulari doar pe Boli. În schimb, a reușit să-i păstreze pe Țucudean și Omrani și s-a întărit prin aducerea lui Tambe (Adana Demirspor), A. Radu (Aris), Males (Rijeka), Lang (Dijon), Le Luca (Virtus). FCSB a pierdut 3 dintre piesele grele: Budescu, Alibec și Găman, în schimb au ajuns la echipă Moruțan de la Botoșani și Qaka (Iași). Dintre titulari, Hagi i-a pierdut pe Ganea și Cicâldău, dar Academia Regelui produce fotbaliști pe bandă rulantă. În plus, i-a mai adus pe Achim (FCSB), Luchin (CFR), Băjan (Pandurii) și Houri (Lens). Astra, o altă formație ce a fost în play-off anul trecut, a dat lovitura prin aducerea golgheterului Llullaku.

Schimbări de linii la Iași!

Adversara Craiovei din prima rundă a mutat mult în acest mercato. Au plecat: Qaka (FCSB), Jagodinskis (Ventspils), Taciuc (CSM Reșița), Platini (Sanat Naft), Jo (Sheriff), Kelava (Inter Zapresic), Gavrilă (Valletta), Moisi (contract expirat). Au întărit echipa: P. Petre (Dinamo), Gallego (At. Saguntino), Sanoh (Crawley Town), L. Rus (CFR Cluj), Cobrea (Botoșani), Flores (Tondela), Mimoun (FC Paris), P. Pârvulescu (Gaz Metan), I. Roșu (Metaloglobus). Dinamo, echipa ce poate avea pretenții la play-off a dat o lovitură în mercato joi, prin aducerea croatului Tomislav Gomelt, fost la CFR Cluj.

Liga 1 – etapa 1

Vineri, ora 21:00

CFR Cluj – FC Botoșani

Sâmbătă,ora 18:15

Hermannstadt – Sepsi OSK

Astra Giurgiu – FCSB (ora 21:00)

Duminică, ora 18:00

Viitorul – Dunărea Călărași

Dinamo – FC Voluntari (ora 21:00)

Luni,ora 18:00

Gaz Metan – Chiajna

CS U Craiova – Poli Iași (ora 21:00)

Politica