joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Sterilizează şi salvează”, campanie de responsabilizare socială în Budeşti

O campanie de sterilizare gratuită a câinilor din Budeşti şi împrejurimi se va desfăşura de pe 24 iulie şi până pe 10 august. Acţiunea este organizată de Primărie şi Animal Society/Four Paws. Campania „Sterilizează şi salvează” vizează câinii de rasă comună.

Primarul comunei spune că această acţiune ar putea duce şi la diminuarea numărului maidanezilor.

Partenerii noştri de la Animal Society au o experienţă îndelungată în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân atât pe plan naţional cât şi internaţional. Ne bucură colaborarea cu ei şi suntem convinşi că, într-un timp relativ scurt, vom rezolva această problemă într-un mod uman şi eficient, a declarat primarul comunei Budeşti, Ion Vlădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dr. Gabriel Ignat, coordonatorul proiectului de sterilizare şi vicepreşedinte Animal Society, a afirmat: Putem rezolva problema animalelor abandonate, dar o putem face doar împreună. Este o muncă în echipă, iar echipa este formată din asociaţia noastră, autorităţile locale şi, mai ales, cetăţenii din Budeşti. Rolul nostru aici nu este doar acela de a steriliza câinii de rasă comună, ci şi de a atrage atenţia comunităţii că sterilizarea animalelor de companie este o obligaţie atât morală cât şi legală. Atâta timp cât oamenii nu vor înţelege că inclusiv câinii din gospodării trebuie sterilizaţi şi că abandonul acestora este o dovadă nu doar de lipsă de responsabilitate, ci şi de lipsă de omenie şi bun-simţ, ideea unei localităţi fără animale pe străzi va rămâne o utopie”.

Mesajul asociaţiei este acela că problema câinilor de pe străzi trebuie rezolvată, dar nu oricum, ci manifestând respect şi blândeţe faţă de nişte suflete aflate şi aşa în suferinţă.

Politica