sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectil cu focosul activ, în curtea unui gorjean

Un gorjean a găsit, în timp ce efectua lucrări de construcţie în apropierea casei sale din localitatea Crasna, un proiectil cu focosul activ. Proiectilul, din Primul Război Mondial a fost găsit marţi seara, dar abia miercuri a fost ridicat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului. Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului şi au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

În cele din urmă, specialiştii pirotehnici din cadrul ISU Gorj au ridicat proiectilul neexplodat de calibru 100 mm şi l-au depozitat într-un loc special amenajat urmând a fi detonat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica