joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hanul Doctorului, redat craiovenilor în această vară?

Municipalitatea continuă lucrările de reamenajare de la Parcul Hanul Doctorului. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, speră ca locuitorii oraşului să se poată bucura de acest parc încă din această vară.

Reprezentanţii Primăriei au făcut o vizită de lucru la Hanul Doctorului pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările de reamenajare.

Am fost împreună cu viceprimarul Stelian Bărăgan şi cu directorii de la Direcţia de Servicii Publice, de la Regia de Fond Locativ, am vizitat mai multe şantiere. Am început cu Hanul Doctorului care este un şantier pe care îl îndrăgim foarte mult pentru că este o redare către craioveni a unei zone verzi şi în care se lucrează intens. Sperăm să ne bucurăm încă din vara aceasta de ceea ce se face acolo. S-au decolmatat cele trei bălţi, s-au curăţat, se aranjează aleile, s-a curăţat vegetaţia, se replantează pomi, se montează bănci, grătare, pentru că acolo va fi şi zona de picnic, şi toată zona va fi foarte frumoasă”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că imediat după demararea lucrărilor în acest parc, edilul şef al urbei anunţa că este vorba despre „amenajări, în primul rând cele trei bălți care comunică cu lacul de jos și se vor reface căile de comunicare în așa fel încât să fie o salbă de cascade (…) cu podețe peste fiecare legătură dintre bălți”. În plus, lacul din acest parc va fi populat cu peşte. În zonă Primăria își doreşte să fie plantaţi o sută de arbori, pentru a marca, astfel, sărbătorirea centenarului Marii Uniri.

Parcul Hanul Doctorului se află situat în partea de est a oraşului cu acces la drumul E576 dinspre Bucureşti. Conform Primăriei, în anii 1980, bazinul hidrografic al pârâului Valea Hanul Doctorului a fost transformat în parc, cu alei pietonale, un complex hotelier, ştrand şi camping.

Politica