miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apel către craioveni: Să fie deschişi la acţiunea de expropriere, pentru a putea asfalta

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că în curând vor începe lucrările pe primul calup de străzi din oraş care nu au avut niciodată asfalt. Sunt însă unele probleme. Pe porţiuni din unele străzi sunt proprietari cetăţenii. Întrucât străzile respective nu sunt integral în domeniul public, executarea unor lucrări este imposibilă. Astfel că, primarul Genoiu face apel la craiovenii aflaţi în aceste situaţii să fie deschişi la expropriere.

Am vizitat şi străzile care urmează să intre pe acordul cadru de investiţii, primul cvartal de străzi. Am revizuit strada Carpenului, Fermierului, dar şi cele din cartierul Veterani, Catargiu, Craioviţa Nouă, Craioviţa Veche şi aşteptăm să dăm ordinul de începere a lucrărilor la primul calup de circa 8 străzi mari pe care să înceapă asfaltarea completă.

Mai avem probleme în acest proiect cu unele străzi care nu sunt în totalitate în domeniul public. Fizic ele sunt străzi, gardul cetăţeanului este în regulă în documente sunt cioturi, bucăţi din ele care sunt în proprietatea unor cetăţeni şi ne-ar fi imposibil să lucrăm, dar fac apel prin intermediul dumneavostră la toţi cetăţenii care au astfel de proprietăţi să fie deschişi la acţiunea de expropriere pe care o vom începe, pentru că este în interesul lor să aibă la poartă asfalt şi toate utilităţile”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, continuă lucrările de asfaltare în cartierele craiovene. În Lăpuş, potrivit primarului, lucrările sunt aproape de finalizare. Acum se toarnă stratul de asfalt în parcări şi pe străzile principale.

Urmează ca săptămâna aceasta să se finalizeze cartierul. Am mers împreună cu cei de la Regia de Fond Locativ, cu directorii şi şefii de sector pentru că am stabilit că acolo unde se fac reabilitări în cartier, în momentul în care se iese, să se iese şi cu toaletarea spaţiilor verzi, garduri vii, în aşa fel încât în zonă să se cunoască că am trecut pe acolo. După aceea am mers în Brazdă, în zona Grădiniţei „Căsuţa din poveşti”, unde şi acolo lucrurile sunt înainte, în zona Consul, în cartierul Deceneu unde este aproape finalizată lucrarea şi deja se iese cu toaletarea spaţiilor verzi. S-a taluzat terenul care este în pantă. Cetăţenii de acolo au fost foarte drăguţi şi ne-au întrebat dacă ei pot să intervină sau aşteaptă să vină Regia. Le-am dat ok-ul, oriunde şi oricum vor, să intervină ei cu plantări chiar dacă nu e pe gustul specialiştilor. Este foarte important să cooptăm cetăţenii, pentru că altfel este când spaţiul este amenajat şi curat. După aceea am trecut şi în zona străzilor Toporaşi unde se lucrează, s-a intrat în toate cvartalele de bloc, nu ne-am oprit la nivelul străzii Toporaşi şi urmează să se finalizeze zona Gheorghe Bariţiu, zona din centru”, a afirmat primarul Craiovei.

Mihail Genoiu a mai precizat că şi gropile din oraş vor fi asfaltate, iar gurile de canal vor fi aduse la nivelul drumurilor: Şi să vedem ce mai rămâne din acordul cadru, ca şi ultim contract subsecvent, pentru că mai sunt câteva lucruri pe care vrem să le atacăm până când se va semna noul acord cadru. Una din marile probleme este cea a gropilor. Le-am cerut constructorilor să le asfalteze. Sunt destul de multe în oraş. Ştiu că este o problemă şi că în general unui constructor nu prea îi convine treaba asta pentru că nu este foarte rentabilă, dar este prinsă în contract şi el trebuie să-şi facă datoria până la capăt şi, bineînţeles, a început o acţiune intensă, având în vedere că se apropie finalizarea contractului de ridicare la cotă a tuturor capacelor, geigerelor care au fost lăsate de-a lungul timpului. Le-am cerut atât celor de la Servicii Publice cât şi constructorului să nu se lase nimic în urmă pentru că suntem conştienţi că niciunui constructor nou care vine nu îi convine să facă lucrurile astea care sunt migăloase şi sunt de datoria celorlalţi”.

Politica