joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unde-s banii? Adjunctul IPJ Mehedinți a cheltuit 80.000 de euro pe nimic?

Comisarul șef Mirel Dumitru, omul numărul 2 în IPJ Mehedinți, pare un polițist de rang înalt sărac lipit pământului. El nu are nici casă, nici mașină, nici bani în conturi. Singura lui investiție este un autoturism achiziționat în lesing pentru care plătește rate până în 2020. Cine citește doar ultimele două declarații de avere ale acestuia crede că e vorba de vreun îngeraș cu epoleți care nu pune deloc preț pe bogăție! Însă în urmă cu peste 2 ani comisarul șef Mirel Dumitru a dat un tun de zile mari, practic a încasat o avere dintr-un foc. Este vorba de 80.000 de euro primiți în urma unei tranzacții dubioase în care a vândut un imobil unei persoane pe care nu a dorit să o declare/numească deși legea îl obligă. Ei bine acești bani grei primiți de polițist de pe urma tunului imobiliar s-au topit dintr-o dată, din acte, în mod misterios și nejustificat, de parcă nu i-ar fi avut niciodată Unde-s banii, șefule”?

Adjunctul comandantului IPJ Mehedinți, comisarul șef Mirel Dumitru, ar trebui să dea socoteală și să justifice ce a făcut cu suma de 80.000 de euro, bani care au dispărut în mod suspect din declarațiile sale de avere. Potrivit documentului semnat cu mâna lui în data de 2-03-2016, polițistul vinde un imobil pentru suma de 80.000 de euro în data de 5 noiembrie 2015 și omite cu bună știință, nu din greșeală – că doar e om al legii nu al fărădelegii – să specifice persoana către care l-a înstrăinat și de la care, bineânțeles, a luat o căruță de bani. Nu numai acest fapt naște un semn de întrebare ci și unde s-au dus concret acești bani, ce a făcut cu ei, căci din analiza declarațiilor de avere ulterioare, adică din anul 2017 și din anul 2018 reiese că polițistul e tot sărac lipit pământului și practic acești bani nu mai există de parcă s-ar fi topit. Potrivit declarației de avere din 2018 comisarul șef Mirel Dumitru nu este nici acum la casa lui deși este căsătorit și are și un copil. El nu deține nici apartament, nici garsonieră, nici casă, nu are nimic la capitolul clădiri”. Mașină are un Renault achiziționat nou în leasing în anul 2015 printr-un credit RCI Lesing de 15.200 de euro scadent în anul 2020. Culmea este că la aceste datorii se mai adaugă una, este vorba de un credit de 90.000 de lei, contractat în 2017 la Banca Transilvania, scadent în anul 2022.

Polițistul declară că nu are bani în bănci și nu a împrumutat pe nimeni. Singura lui investiție cu soția este achiziționarea unui teren intravilan de 400 mp în Drobeta Turnu Severin. Venitul său salarial anual a fost de 80.729 iar al soției de 38.985 de lei. Deci ca să concluzionăm din propria declarație, în anul trecut comisarul șef Mirel Dumitru nu și-a cumpărat nici casă, nici apartament, nici mașină, nu a împrumutat pe nimeni cu bani, nu are un ban în cont și nici în casă, în sumă de peste 5.000 de euro așa cum îl obligă legea să declare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici în declarația din 2017 nu se regăsesc cei 80.000 de euro din 2016

Din analiza penultimei declarații de avere, cea din anul 2017, reiese că nici aici, în acest an, nu se regăsesc cei 80.000 de euro declarați în declarația de avere din 2016. Concret, în anul imediat următor în care a pus mâna pe cei 80.000 de euro, comisarul șef Mirel Dumitru nu și-a luat nici casă, nici apartament, nici garsonieră. La capitolul clădiri nu are nimic, nu a declarat nimic. Tot nimic a declarat și la capitolul conturi și depozite bancare, împrumuri acordate, bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă. Singura lui investiție în acest an a fost cumpărarea acelei mașini Renault noi nouțe, dar nu cu banul jos cum se spune. Nu, nicidecum. A cumpărat-o în leasing printr-un credit la RCI Leasing de 15.200 de euro scadent în anul 2020. Atât și nimic mai mult. De purcoiul de bani de 80.000 de euro încasați cu un an în urmă, în noiembrie 2015, nu scrie nimic-nimic. E cel puțin dubios ca un polițist de rang înalt, culmea, specializat în investigarea fraudelor, să facă pierdută în acte oficiale o sumă de bani așa de mare, în condițiile în care, cel mai probabil, o tranzacție așa de babană de 80.000 de euro, care l-a făcut bogat în realitate, nu și în acte, s-a făcut prin conturi, nu cash. Poate există o explicație”, vorba celebrului personaj polițienesc „Garcea”: poate l-a furat cineva pe domnul comisar șef Mirel Dumitru și nu mai spune de rușine, poate i-a pierdut pe stradă, poate i-a pierdut la jocuri de noroc, că doar e și el om supus păcatuluiPână nu declară public ce a vândut de a costat 80.000 de euro, de la cine a primit acest purcoi de bani și ce a făcut cu ei, comisarul șef Mirel Dumitru are o problemă de moralitate poate chiar și de legalitate.

Politica