vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISJ Olt: Găsirea vinovaţilor pentru rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat, „un fel de vânătoare de vrăjitoare”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt spun că Ministerul Educaţiei ar trebui să reconsidere examenul de bacalaureat pentru absolvenţii liceelor tehnice pentru care proba de matematică, spre exemplu, ar fi prea dificilă.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat marţi, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectură, că o situaţie ingrată o au şi profesorii de la aceste licee, care ar trebui să-i facă să ia o notă de trecere la bacalaureat pe nişte elevi care, la Evaluarea Naţională, n-au reuşit mai mult de nota doi sau trei.

La Evaluarea Naţională avem două şcoli cu promovabilitate zero, însă în fiecare caz este vorba despre câte un singur elev care nu s-a prezentat. Ştiţi că nu conteză nota, poţi să iei nota doi sau trei şi să te înscrii la liceu pe locuri rămase, în toamnă. La bacalaureat contează însă nota, dar este un fel de vânătoare de vrăjitoare şi nu aş vrea să găsesc vinovate aceste şcoli sau cadrele didactice de acolo. Este destul de greu ca nişte oameni cu nişte elevi care ajung la şcolile respective cu repartizare computerizată, cu note foarte mici, să ajungă să ia nota minimă pentru promovarea bacului, care este şase”, a declarat Florica Grecu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea a adăugat că ISJ Olt face anual propuneri către Ministerul Educaţiei pentru reconsiderarea bacalaureatului.

Nu vreau să-i supăr pe colegii mei de matematică sau de la real, dar cred că bacalaureatul la matematică, la liceele tehnice, chiar dacă este vorba despre un modul mai uşor, ar trebui reconsiderat. Mereu am făcut propuneri către minister. Nu există niciun fel de modul din specializările lor, la proba de la bacalaureat. Ei se pregătesc la anumite discipline şi susţin bacalaureatul la o disciplină. Măsurile pe care ISJ le întreprinde sunt reprezentate de prăgitirea suplimentară, la care unii elevi vin, alţii nu. Sunt din mediul rural şi au posibilităţi sau nu. Şcolile fac această pregătire. În fiecare an trimitem către minister ca măsură această reconsiderare a bacalaureatului. Probabil că, într-un final, se va ajunge şi aici”, a mai declarat inspectorul şcolar.

Politica