vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clara Vădineanu: „Am ales CSM Slatina. Aici am crescut şi mi-am dorit foarte mult să lucrez cu doamna antrenor Victorina Bora”

Clara Vădineanu, handbalista care a semnat în această vară cu CSM Slatina, este cea mai titrată componentă a lotului. Deşi vine după o pauză motivată de faptul că a devenit mamă, Clara speră să ajungă la forma optimă cât mai repede.

Sportiva de 31 de ani spune că nu i-a fost greu să aleagă Slatina, mai ales că aici a făcut junioratul, sub îndrumarea lui Gavril Kozma.

„Spre să revin cât mai repede. Am ales CSM Slatina din mai multe considerente. Aici am crescut, aici am fost la junioare şi mi-am dorit foarte mult să lucrez cu doamna antrenor Victorina Bora pentru că o cunosc de mulţi ani. Îmi place proiectul de aici, este o foarte mare performanţă să promovezi şi în primul an să rămâi în ligă, pentru că este o mare diferenţă între Divizia A şi Liga Naţională”, a declarat Clara Vădineanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fosta jucătoare a Oltchimului îşi doreşte să se integreze cât mai repede şi să ajute la îndeplinirea obiectivului, menţinerea în Liga Naţională pentru al doilea an consecutiv.

„Am văzut ce s-a întâmplat anul trecut la această echipă şi mi-a plăcut seriozitatea fetelor, dar şi a conducerii. Mai ales la greu, conducerea a fost alături de echipă şi asta contează foarte mult. Sperăm şi anul acesta să fie la fel de bine ca anul trecut, să fim o familie, să reuşim să ne integrăm cât mai repede în această echipă frumoasă”, a mai spus Clara Vădineanu.

Cariera Clarei Vădineanu se leagă de echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar a jucat şi pentru U. Jolidon Cluj, HCM Râmnicu Vâlcea sau CSM Ploieşti, având numeroase prezenţe la echipa naţională.

În această vară, alte patru jucătoare au fost cooptate în lotul CSM-ului. Este vorba despre Raluca Dăscălete, venită de la HCM Slobozia, Georgiana Codrea, Sara Abed-Kader şi Angela Todorovska, toate venite de la divizionara Dinamo Bucureşti.

Ne-am dorit foarte mult să promovăm jucătoarele din oraş, dar am întâmpinat refuzul categoric al antrenorului”

Viceprimarul Slatinei spune că se loveşte de refuzul vehement al antrenorului de la LPS Slatina, Victor Dăbuleanu, când vine vorba despre promovarea la echipa mare a elevelor sale, jucătoare aflate în ultimul an de juniorat. Este pentru al doilea an, când viceprimarul Gigi Vâlceleanu vorbeşte de această problemă.

„Ne-am dorit foarte mult, chiar am avut discuţii în acest sens, să promovăm jucătoarele din oraş. Nu este permis ca nişte jucătoare din oraş să nu poată fi promovate la echipa mare, CSM Slatina. Mă refer la jucătoare de la LPS Slatina, de la grupa domnului profesor Dăbuleanu. Dorinţa aceasta am avut-o şi în anii trecuţi. Este vorba de cinci jucătoare care să vină şi să facă pasul la echipa mare. Le-am cerut la antrenamente să vină să se pregătească alături de nişte senioare, care joacă în Liga Naţională, dar am întâmpinat refuzul categoric al acestui antrenor, care a scos nişte jucătoare foarte bune, ce au ajuns şi la echipa naţională, dar aşa ceva nu se face. Nu ne-am dorit jucătoarele definitiv, pentru că ele trebuie să crească frumos, sănătos, să aibă parte de meciurile la juniori, dar faptul că veneau la nişte antrenamente şi progresau treptat era în beneficiul lor şi, nu în ultimul rând, în beneficiul Slatinei. Deocamdată am făcut demersurile pentru o jucătoare cu dublă legitimare, care poate juca şi la juniori şi la echipa mare, din nou am întâmpinat refuzul categoric al acestui antrenor. Motivul invocat a fost ca fata mai are a jucat la echipa de juniori. Mai mult, ne-a transmis că ea nu vrea să vină la CSM, dar ştim sigur că familiile sunt de acord, copiii îşi doresc…”, a spus Vîlceleanu. 

Având în vedere situaţia creată, viceprimarul crede că părinţii ar trebui să fie cei care să decidă pentru binele copiilor lor.

„Domnul profesor Dăbuleanu trebuie să înţeleagă că această echipă este a LPS-ului, nu a lui. Deocamdată, vom demara nişte discuţii mai la subiect şi sper să înţeleagă toată lumea că nu facem nimic decât în beneficiul oraşului nostru. Am zis să nu ne spălăm rufele în public, dar deja s-a ajuns la un nivel la care nu mai poate fi ţinut ascuns. Părinţii trebuie să audă că noi nu avem nimic cu jucătoarele care sunt din Slatina şi să înţeleagă că ne-am dorit să le luăm tot timpul, să le creştem şi să le promovăm. Este păcat, sunt jucătoare talentate, care pot face pasul la echipa mare, dar pentru asta ele trebuie ajutate”, a mai spus Gigi Vâlceleanu.

Pe de cealaltă parte, profesorul de la LPS Slatina, Victor Dăbuleanu, spune că este de acord să dea vreo fată la CSM, mai ales dacă aceasta nu va mai veni la niciun antrenament cu junioarele.

„Trebuia făcut un protocol de colaborare între LPS şi CSM. Eu n-am nicio obligaţie faţă de CSM, n-am niciun interes să dau nicio fată la CSM. În condiţiile în care ea nu vine la mine la niciun antrenament, eu nu sunt de acord. Eu am un obiectiv la LPS cu echipa de junioare I. Ei pentru o singură jucătoare au venit la mine, acum văd că este vorba despre mai multe. Cu mine au vorbit o singură dată, după ce au depus acea cerere de dublă legitimare. Eu le-am spus că nu este normal ce fac fără să mă întrebe pe mine”, a spus Victor Dăbuleanu.

În solicitarea de dublă legitimare, despre care şi Victor Dăbuleanu face vorbire, este specificat clar că „CSM Slatina se obligă ca în săptămâna premergătoare turneelor de junioare şi ori de câte ori va fi solicitată de domnul profesor Dăbuleanu Victor, sportiva să participe la antrenamentele echipei şi, bineînţeles, la turneele echipei de junioare”. 

Politica