vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

166 de dascăli olteni, titularizabili

41,6% dintre dascălii olteni au reuşit să ia note mai mari sau egale cu şapte, la examenul de Titularizare, potrivit informaţiilor remise de ISJ Olt.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat că la nivelul judeţului au fost notate 401 lucrări, una fiind anulată.

83 dintre candidaţi au luat note mai mici de cinci, iar 151 au luat note între cinci şi şapte. 166 dintre candidaţi au luat note mai mari sau egale cu şapte. Doi candidaţi au luat nota 10, la disciplinele geografie şi învăţământ primar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţii astăzi până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

130 la definitivat

Pe de altă parte, astăzi, 131 de candidaţi ar urma să susţină Examenul naţional de definitivat.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat că toţi candidaţii susţin examenul la centrul stabilit la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina.

Conform metodologiei, un cadru didactic poate susține de cel mult 3 ori examenul de definitivat, în mod gratuit. După aceea, în cazul în care nu promovează, el poate participa la examen numai dacă achită o taxă. De asemenea, un candidat se poate retrage din concurs, cu anularea lucrării (fără a fi luată în considerare și corectată), după o oră de la începerea examenului, dar nu mai târziu de 3 ore.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie a.c. la centrele de examen şi pe site-ul: definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14.00.

Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie 2018.

Politica