vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicepreședintele CJ Mehedinți, Ionică Negru, şi-a mâzgălit declaraţia de avere

Ionică Negru, vicepreședinte al CJ Mehedinți, om politic emotiv și taciturn, un fel de ficus”, care mai mult taie frunze la câini decât muncește, are mai nou o calitate” pe care suntem nevoiți să o spunem tuturor: scrie așa de frumos de parcă mâzgălește! Declarația lui de avere dovedește clar că acest om nu poate scrie citeț! Recomandarea noastră pentru buna reputație a CJ Mehedinți este ca șeful lui direct să-i dea una cu rigla peste mână, metaforic vorbind, apoi să-i rupă foaia, tot metaforic, și să-l pună să-și rescrie declarația de avere, nu cu scrisul său ca de analfabet, ci la calculator!

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Ionică Negru, alias Ionică Minune” sau Ionică Mutulică”, scrie de parcă mâzgălește dând impresia că e un om stresat, dezordonat și superficial. Cel puțin așa reiese din declarația de avere, scrisă cu mâna lui în data de 4-06-2018 și postată pe site-ul instituției, în care mai mult taie frunze la câini decât muncește. Cine se încumetă să citească acest document oficial plin de mâzgălituri e nevoit să apeleze la un specialist în descifrări dacă vrea să afle cam ce avere și-a declarat cu mâna lui Ionică Negru. În aceste condiții inedite și inacceptabile, credem noi, în temeiul bunei transparențe publice, este musai ca șeful său direct din CJ Mehedinți și din PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, să intervină și să-i dea una cu rigla peste mână lui Negru, metaforic vorbind, să-i rupă foaia și să-l pună să scrie din nou. Concret, ar trebui ca Aladin Georgescu să-l pună pe Ionică Negru să-și rescrie declarația de avere. De această dată, însă, documentul să fie completat nu cu litere de mână, că Ionică Negru are scris ca de analfabet, ci pe calculator, citeț, limpede și clar de la o poștă, așa cum a procedat și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, cu declarația personală de avere. Și acest lucru dă bine pentru prestanța instituției publice!

Pentru că n-a scris deloc, am înțeles bine: nu are nici casă, nici bani în conturi

Policlinica Buna Vestire Craiova

După o multiplă lecturare a mâzgăliturii ce se pretinde a fi declarație de avere observăm încă de la început și o greșeală de completare de tip ,,Gâgă”. La capitolul terenuri, Ionică Negru declară că are un teren în Drobeta Turnu Severin în suprafață de 1.752 mp, cotă parte ½ cu soția lui. Ei bine, la subcapitolul categorie de teren, el scrie că acest teren este și intravilan și arabil, lucru care se cam bate cap în cap. Dar să trecem peste asta și să vă informăm că Ionică Negru, politicianul discret și tăcut, fost director la RAR Mehedinți, despre care se vorbește că ar fi o pușculiță de partid”, că ar fi putred de bogat și ar avea afaceri prin interpuși, în acte oficiale e sărac lipit pământului. Din declarația de avere a acestuia reiese că Ionică Negru nu are casă, apartament sau garsonieră, nu are bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă, nu are nici un ban în conturi și depozite bancare, nu are nici un fel de acțiune la vreo societate, nu are datorii, nu a acordat împrumuturi nimănui. Pentru că n-a scris nimic pe foaie am putut înțelege foarte bine aceste capitole din declarația lui de avere. Nu la fel de ușor ne-a fost să deslușim venitul său anual salarial ca vice al CJ Mehedinți. Într-un final, am reușit și sperăm ca această cifră să fie cea corectă. Este vorba de 138.499 lei. Dacă cifra este corectă, Negru câștigă mai mult decât șeful său, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu. Căci din documentele oficiale reiese că Aladin Georgescu a încasat un venit salarial anual de 102.826 lei. În aceste condiții Negru câștigă oficial cu circa 35.000 de lei mai mult decât Georgescu pe an.

Are 5 autovehicule, dar nu înțelegi ce mărci sunt din cauza scrisului

Declarația de avere a lui Ionică Negru, ca și conținut, pare o ciudățenie. Un om fără casă de locuit și fără nici un ban în cont declară cu mâna lui că are nu mai puțin de 5 autovehicule proprietate personală. Ne pare extrem de rău că nu vă putem spune ce mărci sunt fiecare autovehicul în parte, dar ne-a fost imposibil să citim scrisul prost rău și indescifrabil al lui Ionică Negru. Lăsând problema cu scrisul ca de analfabet în seama șefilor lui, apare ceva mult mai grav. Cum poate un om fără casă și bani în conturi să întrețină anual nu mai puțin de 5 autovehicule? Vorbim aici de impozite, ITP, RCA, bani de piese, bani de carburanți etc. Plus că e și o chestiune de moralitate, de demnitatea ta ca funcționar public și om politic important. Stai fără casă și fără nici un ban în cont dar îți permiți să ai 5 mașini! Dubioasă situație!

Politica