vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un vâlcean prins cu arma la vânzare, altul cu dispozitive de confecționare de muniție

Un vâlcean este cercetat penal după ce a încercat să vândă o armă letală într-o parcare din Râmnicu Vâlcea, cu dosar penal alegându-se și cumpărătorul, iar altul a fost arestat preventiv după ce polițiștii l-au prins cu arme artizanale și dispozitive de confecționat muniție pentru acestea.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vâlcea au derulat o acțiune în Râmnicu Vâlcea, pentru verificarea modului în care deținătorii de arme și muniții respectă prevederile legale. În urma investigațiilor, au prins în flagrant un bărbat, de 43 ani, din localitatea Bunești, care încerca să vândă o armă letală, în parcarea unui restaurant din municipiu.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că în data de 12 iulie a.c., bărbatul a mai deținut și valorificat prin vânzare o altă armă, iar urma activităților desfășurate de polițiști a fost identificat și cumpărătorul, respectiv un bărbat de 40 ani, din localitatea Bujoreni. Totodată, în urma verificărilor specifice efectuate în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că niciuna din cele două persoane nu sunt autorizate în vederea deținerii, portului și folosirii de arme letale sau neletale. Polițiștii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări față de cei 2 bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, armele fiindu-le confiscate”, arată Poliția Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, un bărbat din orașul Horezu a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și ulterior a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce polițiștii au găsit în casa lui o armă artizanală, muniție și dispozitive de confecționat muniție. Polițiștii făceau cercetări în mai multe dosare de furt. „Având în vedere cercetările ce se efectuează în mai multe dosare de furt din locuințe comise în cursul anului 2017, vineri, 13 iulie a.c., începând cu ora 06.00, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, împreună cu cei din cadrul Secţiilor de poliţie aflate în coordonare, au efectuat trei percheziţii domiciliare în comuna Ortişoara, din judeţul Timiş, oraşul Horezu și comuna Oteşani, din judeţul Vâlcea.

În urma percheziţiilor efectuate, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, din orașul Horezu, a fost identificată o armă de vânătoare confecţionată artizanal, muniţie industrială, dispozitive şi materiale pentru confecţionat artizanal muniţie”, potrivit IPJ Vâlcea.

Și la domiciliul unui bărbat de 48 ani, din Oteșani, polițiștii au găsit muniție industrială, materiale și dispozitive pentru confecţionat artizanal muniţie.
„De asemenea, au mai fost identificate două exemplare vii căprior, ţinute în captivitate, care au fost predate Asociaţiei de Vânătoare Haiducii Cerna, precum şi 4 trofee. Cei 2 bărbați nu erau deţinători de permis de vânătoare sau port armă”, mai arată Poliția Vâlcea.

Bărbatul de 59 ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind încarcerat în cadrul Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările faţă de bărbatul din localitatea Oteșani, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

Politica