joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marmură pentru protejarea copacilor

Arborii plantaţi de-a lungul bulevardului A. I. Cuza din Slatina vor primi sisteme de protecţie din marmură, în cadrul unei acţiuni de înfrumuseţare derulată de firma Dezvoltare Urbană.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea, a arătat că aceste sisteme au prevăzute spărturi de marmură în partea inferioară.

Primăria municipiului Slatina a demarat o nouă etapă în procesul de înfrumusețare a orașului prin montarea de sisteme de protecție a pomilor prevăzute cu spărtură de marmură în partea inferioară. Acțiunea se va derula pe toată lungimea bulevardului principal al municipiului și se va încheia în perioada imediat următoare. Lucrările sunt efectuate de SC Dezvoltare Urbană SRL Slatina, înființată anul trecut sub autoritatea Primăriei Slatina și a Consiliului Local Slatina”, a declarat Manea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate.

Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

Politica