joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trump şi Putin se întâlnesc la Helsinki

Preşedinţii SUA şi Rusiei, Donald Trump, respectiv Vladimir Putin, se întâlnesc pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile bilaterale între cele două puteri globale. Această întrevederea vine într-un context complicat.  Departamentul american al Justiţiei a inculpat vineri 12 agenţi ai serviciilor secrete ruse, în ancheta privind ingerinţele în scrutinul prezidenţial desfăşurat în 2016. De altfel, Donald Trump a afirmat că va ridica această problemă în cursul întrevederii cu Putin.

În timp ce Trump a declarat recent că are „aşteptări mici” în ceea ce priveşte întrevederea sa cu liderul de la Kremlin, Putin a comunicat săptămâna trecută că se aşteaptă ca discuţiile să fie „complicate”, după ce Trump a afirmat că Germania, un aliat tradiţional al SUA, este „în totalitate controlată” de Rusia, ca urmare a dependenţei de hidrocarburile ruseşti.

Liderul de la Casa Albă a dezvăluit zilele trecute că intenţionează să mai discute cu preşedintele Rusiei despre conflictul din Siria şi alte crize din Orientul Mijlociu, cât şi despre chestiunea proliferării nucleare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit programului evenimentului, anunţat de Casa Albă, întrevederea între Trump şi Putin este programată să înceapă în jurul orei 13.20 şi va dura aproximativ o oră şi jumătate, fiind urmată de un prânz de lucru.

În jurul orei 16.50 este programată o conferinţă de presă comună a celor doi preşedinţi.

Politica