joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carne stricată în galantarele unor evazionişti

Timp de patru ani, trei societăţi comerciale din Gorj au făcut evaziune fiscală din vânzarea cărnii şi a produselor din carne. Oamenii legii au descins în magazinele acestora unde au găsit şi produse alterate scoase la vânzare.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au făcut 11 percheziţii, în acest dosar, la sediile sociale, punctele de lucru și domiciliul unor persoane fizice care au ajutat la activitatea infracțională, de pe raza județului Gorj.

„În fapt, trei societăți comerciale, ce au ca obiect principal de activitate „Comerţul cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne în magazine specializate”, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2018, au achiziţionat şi comercializat carne şi preparate din carne, fără a înregistra în documentele contabile toate veniturile realizate, prejudiciul fiind în curs de estimare. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că acestea au comercializat și produse alterate, care nu trebuiau introduse în consum”, potrivit IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La percheziții au luat parte și inspectori din cadrul DSVSA Gorj. Aceştia au amendat două societăţi, cu suma de 2.000, respectiv 10.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea a 600 kilograme produse din carne cu termenul de valabilitate expirat, în vederea distrugerii, fiind dispusă și suspendarea activității de producție la una din societățile comerciale, pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii continuă cercetările în acest dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și comercializarea de produse alimentare alterate.

Politica