vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit după ce a fost lăsat să plece din spital pentru că nu erau paturi libere

Anchetă în Gorj, după ce un bărbat de 55 ani a murit la numai câteva ore după ce a fost lăsat să plece din spital pentru nu erau paturi libere.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Rovinari, joi, în jurul orei 14, cu tuse şi febră, iar medicii i-au administrat tratament la Unitatea de Primiri Urgenţe. Pentru că nu erau paturi libere, după administrarea tratamentului, l-au lăsat să plece acasă. Aceasta, deşi bărbatul nu se simţea bine.

„L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după aceea am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo (în Unitatea de Primiri Urgenţe – n.r.)”, a declarat, pentru mediafax.ro, medicul de gardă, Roxana Gherghina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia acuză medicii, susţinând că nu ar fi trebuit să îl lase să plece. Omului i s-a făcut rău după ce a plect din spital. Un trecător a cerut ajutorul medicului de gardă, scrise sursa citată, însă acesta nu a intervenit, susţinând că nu are voie să părăsească spitalul.

„M-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, a spus medicul de gardă, Roxana Gherghina. Aceasta a susţinut că nu a ştiut că pacientul a părăsit spitalul.

Bărbatul a fost dus în cele din urmă la Urgenţe de doi trecători însă nu a mai putut fi salvat. Familia lui spune că i s-ar fi făcut rău din cauza antibioticului administrat în momentul în care a ajuns la spital.

„Au spus că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă, în situaţia în care i-a spus (medicului de gardă – n.r.) că îi e rău după injecţia care i s-a făcut şi i s-a şi umflat mâna”, a spus Constantin Pistolea, cumnatul pacientului, conform sursei citate.

Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz şi aşteaptă rezultatele necropsiei.

O anchetă a fost demarată şi la nivelul spitalului Rovinari, iar familia va sesiza şi Colegiul Medicilor Gorj.

Politica