vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Rovinari amenință cu proteste în cazul redeschiderii depozitului de lângă oraș

Primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, nu mai acceptă redeschiderea depozitului de cărbune de la Cariera Roșia. Mai mult, edilul este hotărât să scoată rovinărenii în stradă în cazul în care guvernul va decide acest lucru.

Robert Filip a anunţat că a discutat cu şefii Ministerului Mediului, însă a primit un răspuns evaziv legat de situaţia depozitului de cărbune de la marginea oraşului. După insistenţe venite chiar din partea Gărzii de Mediu, vechiul depozit a fost închis în urmă cu doi ani. În toamna anului 2017, însă, această structură a fost redeschisă provizoriu pentru că nu exista un loc pentru a depozita cărbunele extras la Cariera Roşia şi necesar pentru funcţionarea grupurilor energetice ale Termocentralei Rovinari.

 

„Să nu mai încerce să vină cu minciuna că suntem obligați”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai mare problemă este că cei din guvern au anunţat că până în 2019 vechiul depozit de cărbune al Carierei Roşia va fi deschis în perioada de iarnă pentru a asigura stocurile de cărbune în vederea producerii de energie electrică.

„Să nu mai încerce să vină cu minciuna că suntem obligați, că n-au stoc de cărbune. Sunt eu de vină că nu e stoc de cărbune? Ei n-au știut că n-au fronturi deschise? E problema lor! Să nu cumva să încerce treaba asta că în fiecare zi o să stau să-i bălăcăresc, o să mă pun acolo și o să le fac atâtea plângeri la toate instituţiile încât nu o să le vină să creadă. Ei cred că noi suntem proști! Să ia cărbunele să-l ducă la termocentrală, cum l-au mai dus. Să deschidă acolo depozit. Asta e o problemă de importanță majoră pentru orașul nostru. Dacă ei cred că voi închide ochii, se înşeală amarnic”, este mesajul edilului din Rovinari.

Politica