Un pompier din Gorj, erou în timpul liber. A salvat patru bărbați care au intrat cu mașina într-un stâlp

Home Actualitate Un pompier din Gorj, erou în timpul liber. A salvat patru bărbați care au intrat cu mașina într-un stâlp
Un pompier din Gorj, erou în timpul liber. A salvat patru bărbați care au intrat cu mașina într-un stâlp

Salvează vieți, fie că sunt la serviciu, fie în afara programului de lucru. A dovedit-o, miercuri dimineață, un pompier din Gorj care a salvat patru bărbați implicați într-un accident rutier. Plutonierul major Valentin Popică se afla în trafic când a văzut cum o altă mașină luase foc după ce se izbise de un stâlp de electricitate de pe marginea șoselei.

Lucrătorul ISU Gorj și-a rugat prietenul cu care era în mașină să sune la 112 şi el a sărit să-i ajute pe cei patru tineri care se aflau în autoturismul proiectat în stâlp. Până la sosirea echipajelor ISU și a medicilor din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj, pompierul și-a făcut treaba ca la carte. A stins focul cu un stingător, s-a asigurat că nu mai există pericol de explozie, a mobilizat victimele și le-a acordat primul ajutor.

Bravo măi băiete, i-a spus Şeful Gărzii de Intervenţie! Echipajele noastre s-au asigurat că nu mai există niciun pericol, iar echipajul SMURD şi echipajele SAJ au trecut la evaluarea victimelor. Trei dintre cei patru bărbaţi aflaţi în autovehicul au fost transportaţi la spital. Unul a suferit leziuni minore şi a refuzat să fie transportat la spital”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Suntem mândri de tine Popică”

Popică, cum îi spun colegii, a stat la fața locului până când a fost sigur că nimeni nu mai are nevoie de ajutor. Lucrătorul ISU Gorj face parte din lotul sportiv al instituției, participând cu succes la numeroase competiţii.

Şi-a demonstrat pregătirea, profesionalismul şi dragostea pentru această meserie, mărturie stau premiile pe care le-a obţinut. Suntem mândri de tine Popică, pentru tot ce ai făcut astăzi şi pentru tot ce ai făcut de-a lungul carierei tale! Noi ştim că eşti un adevărat profesionist şi un om cu suflet mare”, a conchis Florin Chisim.