joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fosta internațională a Oltchimului, Simona Gogîrlă, antrenoare la Transilvania Brașov

Fosta internațională a Oltchimului, Simona Gogîrlă, a semnat pentru următorii patru ani cu ACS Transilvania Brașov. Antrenoarea are ca obiectiv principal ca la finalul celor patru ani de contract să formeze o echipă de senioare care sa se lupte pentru clasarea în prima jumătate a clasamentului Ligii Naționale.

După despărțirea de Mariana Țîrcă, ACS Transilvania Brașov a reușit să o convingă pe Simona Gogîrlă să vină la Brașov, unde va antrena echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Transilvania. Fosta jucătoare a naționalei României și a Oltchimului a fost încântată de proiectul de la ACS Transilvania Brașov și a ales să vină sub Tâmpa, deși a avut oferte și de la echipe din prima ligă.

Simona nu vine însă singură la Brașov. Ea o aduce și pe fiica ei, Alicia Maria Gogârlă, una dintre cele mai bune jucătoare ale naționalei României la European Open U16 de la Gothenburg, din Suedia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Ca jucătoare, Simona Gogîrlă a evoluat la formațiile: Oltchim Râmnicu Vâlcea, Krim Ljubljana, SD Itxako, Gyor ETO, Rulmentul Brașov și Rapid București.Ea a cucerit nu mai puțin de 5 titluri naționale ale României, 4 Cupe ale României, 4 titluri naționale ale Sloveniei și 4 Cupe ale Sloveniei, un titlu național al Spaniei, două titluri naționale ale Ungariei și două Cupe ale Ungariei.

Simona are în palmares și câte o finală de Liga Campionilor, Cupa EHF și Cupa Cupelor. A cucerit titlul mondial de junioare în Brazilia în anul 1995 și titlul de vicecampioană mondială de senioare în anul 2005 în Rusia cu naționala României, pentru care a evoluat în 93 de partide și a marcat peste 450 de goluri și a cucerit titlul de cea mai bună marcatoare a Campionatului European din 2000.

Simona Gogîrlă și-a început activitatea de antrenoare la Rapid București și a mai trecut pe la CSM Ploiești, HCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova.

Politica