Apă murdară, la robinet

Home Actualitate Apă murdară, la robinet
Apă murdară, la robinet

Oamenii din comuna Pleşoiu se plâng că, de mai bine de trei luni, apa distribuită la robinete nu poate fi consumată sau folosită la gătit deoarece este neagră. Autorităţile spun că acest lucru se întâmplă doar atunci când reţeaua este curăţată, dar admit că societatea care administrează acest serviciu nu îşi face datoria.

Mihai Vasile locuieşte în satul Pleşoiu al comunei cu acelaşi nume şi spune că apa care curge la robient este neagră. Când a întrebat primarul despre această problemă, edilul a dat din umeri şi a arătat către firma care administrează reţeaua de apă şi canal, care este însă controlată tot de primărie. Oamenii au făcut reclamaţii şi la alte instituţii, însă situaţia nu s-a rezolvat.

Cred că ne confruntăm cu această problemă de trei luni. Noi am făcut reclamaţii şi anul trecut, ne-am săturat că le facem degeaba. Eu locuiesc în comuna Pleşoiu, sat Pleşoiu, dar problema este în toate localităţile. Chiar alaltăieri m-a întrebat cineva din alt sat cum e apa la mine? «Cum să fie? Neagră», i-am zis. Am reclamat şi la primărie, primarul spune că nu e în administrarea lor, ci răspunde o firmă. Dar, până la urmă, şi primăria are o răspundere”, a afirmat Vasile.

Chiar dacă distribuie apă neagră, care nu poate fi consumată, firma ce administrează acest serviciu taie facturile fără întârziere.

Plătim în fiecare lună mai mult de 50 de lei şi pentru ce, pentru apă neagră?”, mai spune Mihai Vasile.

Primarul comunei Pleşoiu, Valeriu Măndescu, admite că această problemă există dar spune că astfel de situaţii ar fi semnalate doar atunci când reţeaua este spălată.

Este o societate, Apă-Canal Pleşoiu, care administrează acolo, unde noi, primăria, suntem acţionari majoritari. Problema este mai mult atunci când se spală reţelele, când se spală bazinele, probabil că se ia ceva de pe conducte. Au venit vreo doi oameni pe aici, nu pot să neg treaba asta, şi mi-au spus că vine neagră (apa – n.red). Eu l-am chemat şi pe administratorul societăţii şi i-am spus că trebuie să lase să curgă mai mult afară şi să bage presiune, astfel încât să nu mai bage murdărie pe conductele oamenilor”, a spus edilul.

Mai mult, primăria vrea să intre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Oltul” şi reţeaua de apă şi canal din Pleşoiu să fie administrată de Compania de Apă Olt.

Nici eu nu sunt mulţumit de ei pentru faptul că apar în spaţiul public informaţii că apa nu e curată şi ăsta e şi adevărul. Noi deja, de două săptămâni, am luat hotărârea în consiliul local să o predăm la Compania de Apă. Ei sunt specialişti, au utilaje şi pot să administreze cum trebuie. Am zis «domnule, dacă eu am băgat apă în casă, de ce să mă îmbolnăvesc?» Sunt proceduri şi mai durează, dar totul se va rezolva”, a conchis edilul.