„Drumuri Brâncuşiene”, la ediţia a VI-a

Home Actualitate „Drumuri Brâncuşiene”, la ediţia a VI-a
„Drumuri Brâncuşiene”, la ediţia a VI-a

Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, ediţia a VI-a, va reuni la Craiova în perioada 1-31 august, artişti din toată lumea care vor realiza 5 creaţii de sculptură din piatră. Tema de anul acesta este Momentul istoric al Marii Uniri de la 1918.

Obiectivul general al acestui an este de a încuraja promovarea şi diversitatea patrimoniului cultural al Europei, de a creşte gradul de conştientizare a istoriei şi a valorilor comune şi de a consolida sentimentul apartenenţei în spaţiul european comun. În urma unui concurs de promovare proiecte, organizat de Institutul Naţional al Patrimoniului în anul 2017 privind selecţia celor mai competitive evenimente culturale pentru anul 2018, Casa de Cultură se numără printre câştigătorii acestei competiţii cu proiectul cultural Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” ediţia a VI-a sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural.

În urma concursului de proiecte lansat de Casa de Cultură “Traian Demetrescu” în perioadele 27 aprilie -18 mai 2018 şi 23 iunie – 2 iulie 2018, s-au înscris un număr de 30 de artişti.

Comisia de jurizare a desemnat în vederea participării la simpozion 5 sculptori:

Ayhan Kayapinar (Turcia) – Rosy Rose

Anna Korver (Noua Zeelandă) – Freedom

Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – Unitate

Masha Paunovic (Serbia) – Union

Emilian Popescu (România) – Synergie

Pentru realizarea celor 5 sculpturi, organizatorii propun ca spaţiu de lucru curtea interioară a Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”, făcându-se astfel legătura cu perioada de formare a marelui artist.

Cele 5 opere de artă realizate în urma simpozionului vor avea ca destinaţie decorarea diverselor spaţii publice ale Craiovei, întărind ideea diseminării culturale la nivel local ca strategie de promovare a regiunii la nivel european.