joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanca Vanessa Balaci, pe podiumul european cu ștafeta României

Pe lângă medaliile la competițiile naționale, una dintre promisiunile atletismului craiovean, Vanessa Balaci, reușește să urce și pe podiumul întrecerilor internaționale. Între 5 și 8 iulie, la Gyor în Ungaria, a avut loc Campionatul European de Juniori 2, la care printre reprezentanții României s-a aflat și atleta craioveană. De altfel, Vanessa, care este legitimată la LPS Petrache Trișcu Craiova, a reușit singura medalie a delegației tricolore împreună cu ștafeta feminină de „medley” (100+200+300+400 m). În componența Bianca Toader, Vanessa Balaci, Maria Scrob și Adina Cîrciogel, ștafeta României a cucerit o medalie de bronz terminând cursa în 2:09,99 minute, în spatele Italiei și Cehiei.

Sportiva craioveană este antrenată de Nicușor Bugiulescu, care a declarat despre această performanță că este una deosebită având în vedere condițiile de pregătire de care dispune la nivel local.

Eu personal speram să ia o medalie împreună cu ștafeta pentru că știam capacitatea fetelor. Concurența la Campionatul European este una mare, așa că și performanțele obținute acolo sunt unele deosebite. În cadrul ștafetei Vanessa a alergat partea de 200 de metri, probă în care este specializată. Ea a împlinit 17 ani duminică, putem spune că și-a făcut cadou această medalie. Este greu pentru noi să facem performanță în ziua de azi din cauza lipsei unei baze corespunzătoare de pregătire în Craiova la acest moment. Doar să alergi bine la o competiție internațională este o performanță. Vanessa este însă o sportivă talentată, care muncește mult și are un caracter puternic”, a declarat antrenorul Nicușor Bugiulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și-a făcut record personal în cursa individuală

Pentru Vanessa Balaci proba de 200 de metri i-a adus un record personal. Deși nu a reușit să prindă finala, atleta craioveană și-a îmbunătățit cel mai bun timp pe distanța de 200 de metri, înregistrând timpul de 12,63 secunde față de vechiul record care era de 12,70 secunde.

La 200 metri Vanessa a venit pe locul 13 în calificări. În semifinale s-a resimțit puțin obosită și având în vedere că urma să participe la o distanță scurtă de timp la semifinalele cu ștafeta mă gândesc că a făcut o cursă mai ușoară pentru a-și păstra energia la ștafetă unde erau șanse mai mari de calificare în finală. Cel mai important este că ea a reușit să își facă un record personal în cadrul unei competiții majore. Suntem mulțumiți de evoluția pe care Vanessa a avut-o în Ungaria. Urmează ca joi să plece la Balcaniada ștafetelor de senioare ce are loc în Turcia și după va mai participa la Campionatul Național de Seniori și Tineret, unde aș vrea să prindă podiumul la tineret în cursa de 200 de metri”, a mai spus antrenorul Bugiulescu.

 

Politica