vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

60 de tineri ofițeri, trimiși în SUA pentru a învăța să opereze sistemele Patriot

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat luni că 60 de tineri ofițeri români vor fi trimiși în Statele Unite ale Americii unde vor învăța să opereze sistemele de rachete Patriot. Primul sistem este așteptat în țară la sfârșitul anului viitor, ori la începutul lui 2020.
„Suntem foarte bucuroşi că programul nostru se derulează aşa cum ne-am propus, este deja primul an în care începem partea de selecţie şi de pregătire pentru cei care vor opera ulterior sistemele Patriot. (…) Discutăm despre 60 de oameni care vor merge la instruire în Statele Unite pentru a putea să opereze aceste sisteme”, a spus Fifor, la sediul Statului Major al Forţelor Aeriene, la deschiderea unei activităţi de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă Patriot cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), informează Agerpres.
Fifor a mai declarat că vom avea stații de pregătire pentru militarii români, fiind vorba despre parte a contractului încheiat cu Guvernul SUA pentru sistemele Patriot.
„Este un program laborios, un program pe care cei 60 de oameni îl vor desfăşura şi în Statele Unite, dar vor continua apoi şi pregătirea în ţară”, a mai spus Fifor.
„Vă reamintesc că anul trecut am făcut plata primului sistem, anul acesta sperăm ca la începutul lunii august să putem face plata celui de-al doilea sistem Patriot. Suntem exact în cadrul pe care ni l-am propus atunci când am început să derulăm acest program major de investiţii”, a mai spus Mihai Fifor.

Politica