joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un polițist își acuză șefii: „Atentat la libertatea mea de exprimare”

Președintele filalei mehedințene a sindicatului EUROPOL, Raul Ghenciu, acuză conducerea Inspectoratului județean de Poliție că încearcă să-i îngrădească dreptul la libera exprimare. 
Polițistul a publicat, pe youtube, un manifest filmat, cu referire la situația socio-economică a țării și nu numai, iar după aceasta, spune el, a fost chemat să dea explicații.
„De ce ar trebui să ne revoltăm și noi polițiștii și militarii cu privire la ceea ce se întâmplă în țară? Pentru că România este mediul în care trăim și noi și ne dorim să trăiască și copiii noștri, iar măsurile financiar-legislative pe care le iau dragii noștri guvernanți și parlamentari vor avea grave consecințe pe termen mediu și lung asupra climatului socio-economic din țara noastră”, își începe Ghenciu manifestul.
Raul Ghenciu susține că, după publicarea acestui manifest, „șefii din IPJ Mehedinți s-au simțit deranjați”.
„Deși eu explicasem în clip că toate cele relatate de mine nu se pot încadra ca fiind opinie politică, șefii din IPJ Mehedinți nu au ținut cont demarând niște așa-zise verificări împotriva mea. În urmă cu câteva zile am fost chemat la biroul intern unde șefa acestei structuri mi-a spus că trebuie să fac un raport scris pentru a explica cele exprimate de mine în spațiul public. Aceasta mi-a zis că împotriva mea există o sesizare conform căreia eu aș fi emis în spațiul public niște opinii cu caracter politic. Am vrut să văd materialul de sesizare, cum este normal și legal, dar șefa acestei structuri mi-a zis că nu mi-l pune la dispoziție întrucât astfel eu voi vedea cine l-a întocmit și mă voi lua de respectiva persoană”, susține sindicalistul într-o altă filmare publicată pe youtube.
El mai spune că, în cele din urmă, sesizarea i-a fost pusă la dispoziție. Ghenciu afirmă că aceasta ar fi fost întocmită de purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți la solicitarea șefului Inspectoratului.
Raul Ghenciu mai declară că se gândește chiar să sesizeze Parchetul cu privire la cercetarea sa: „Eu privesc aceste verificări ca pe un atentat la libertatea mea de exprimare, lucru pe care eu nu îl concep. Dacă îmi voi simți lezat acest drept fundamental mă voi adresa Parchetului cu plângere penală”.
Până la încheierea ediției reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți nu au emis un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse de Raul Ghenciu.

Politica