joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

25.000 de viniete pentru parcare au ajuns la Craiova. Atenție, însă, unde vă lăsați mașinile!

Problema vinietelor pentru parcare a fost rezolvată luni, când la Craiova au ajuns nu mai puțin de 25.000 de astfel de taloane. Estimările reprezentanților Direcției de Taxe și Impozite Craiova, făcute la începutul anului, în funcție de experiența perioadelor trecute, au fost depășite de solicitările craiovenilor. Astfel, instituția a rămas fără viniete fiind nevoită să plaseze o nouă comandă.

Vinietele pentru parcare au lipsit, la Craiova, timp de aproximativ 10 zile, problema fiind rezolvată în prima zi de lucru a acestei săptămâni. Cele 25.000 de taloanele au sosit luni după-amiază. „Persoanele interesate se pot prezenta la ghișee pentru a-și procura vinietele de care au nevoie. Aceste taloane trebuiau să ajungă miercuri, dar au sosit mai devreme. Sunt 25.000 de viniete care au ajuns în Craiova”, a spus Lucian Prejbeanu, consilierul primarului municipiului Craiova.

Amendă pentru neafișarea vinietei în loc vizibil

Policlinica Buna Vestire Craiova

În municipiul Craiova, odată cu achitarea taxei pentru parcarea mașinii se va emite vinieta pentru atestarea acestei plăți, care constă într-un timbru autocolantat cu elemente de identificare ale autoturismului. Proprietarul mașinii este obligat să pună vinieta în interiorul mașinii, vizibil din exterior, în caz contrar riscând să fie amendat de către polițiștii locali. 
Și totuși, mare grijă la parcări!

Chiar dacă au aceste viniete de parcare, craiovenii trebuie să aibă mare grijă unde își parchează mașinile sau unde staționează. Și de această dată, în cazul în care își lasă autoturismele în locuri nepermise, Poliția Locală Craiova intervine. Astfel, în primele șase luni ale acestui an, agenții locali au aplicat nu mai puțin de 8.015 sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi – 6.889 și avertismente – 1.126, în cuantum total de 3.347.715 de lei. „Din totalul amenzilor, 5.072 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice, 213 sancțiuni pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități reglementate de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, iar 2.730 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea actelor administrative locale emise de autoritățile locale și centrale”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Craiova. 
1.900 de mașini ridicate

De asemenea, în 1.895 de cazuri, polițiștii locali au dispus și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor. Nu mai puțin de 1.313 mașini au fost ridicate în temeiul OUG nr. 195/2002, 47 pentru parcare pe spațiul verde amenajat, 112 pentru ocuparea locurilor destinate persoanelor cu handicap, 13 pentru parcarea fără drept în Centrul Istoric, etc.

Politica