miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Tinerii fără căpătâi obțin mai greu „șomajul”

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar sau universitar din promoţia 2018 trebuie să se înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi ca șomer neindemnizat, într-o primă fază, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor. Termenul de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor este termen de decădere din drepturi. Dacă termenul de 60 de zile calendaristice menţionat anterior nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi înregistraţi ca şomeri neindemnizaţi, absolvenţii instituţiilor de învăţământ pierd dreptul de a mai primi ulterior indemnizaţia de şomaj.

AJOFM Mehedinți atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2018, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, sau dacă nu participă la examenul de bacalaureat, că termenul de 60 de zile calendaristice a început cu data de 26 mai 2018 (conform Ordinului nr 3382 / 24.02.2017 al ministrului educației naționale privind structura anului şcolar 2017-2018, pentru clasele terminale din învățământul liceal anul școlar s-a încheiat în data de 25 mai 2018), ultima zi de înregistrare fiind 24 iulie 2018. Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discipline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Mehedinți în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenelor de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Adeverinţa de absolvire a claselor terminale trebuie să conţină precizarea exactă a datei absolvirii cursurilor (zi, lună, an), potrivit ordinului ministrului educaţiei naţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Actele necesare fiecărui absolvent ai instituțiilor de învăţământ pentru depunerea dosarului de şomer neindemnizat sunt:

– cartea de identitate, original şi copie xerox;

– certificatul de naştere, original şi copie xerox;

– adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea APT MUNCĂ” sau CLINIC SĂNĂTOS”;

– diplomă, certificat de studii, adeverinţă, după caz, eliberată, în condiţiile legii, de una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii, original şi copie xerox;

– adeverința de venit de la administrația financiară;

– dosar cu şină.

Cursuri de calificare gratuite

În vederea asigurării reconversiei profesionale prin organizarea de cursuri de formare profesionala în diverse profesii şi meserii, astfel încât şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi (indemnizaţi şi neindemnizaţi) să dobândească noi aptitudini şi competenţe profesionale care să-i ajute să-şi găsească mai repede şi mai uşor un loc de muncă, în această perioadă se fac înscrieri pentru cursuri de calificare/recalificare în meseriile de dulgher-tâmplar-parchetar, cofetar-patiser, comerciant-vânzător, ospătar și lăcătuș mecanic, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul AJOFM Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, bd. Carol I, nr. 3, tel 0252/319029.

Politica