vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Horezu, campioni la „Igienizare”

Elevii Liceului „Constantin Brâncoveanu”, Horezu, sunt lăudați pentru activitatea lor în ceea ce privește protecția mediului. Ei au obținut locul I la „Igienizare” în cadrul unui concurs național la care au luat parte 108 școli din 37 de județe.

Este vorba despre Concursul Național ecOprovocarea. Echipa Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu a colectat 325 de saci de deșeuri, în 92 de ore de voluntariat derulate în anul școlar 2017-2018.

Liceenii care au luat parte la acest proiect au desfășurat târguri tematice pentru protecția mediului, activități de igienizare, de colectare și reciclare deșeuri, plantare și amenajare spații verzi. În total, 12.000 de elevi și profesori din toată țara și-au unit forțele pentru a ajuta la refacerea mediul înconjurător din România în anul școlar 2017 – 2018, spun organizatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia mai transmit că echipele de elevi și profesori care au obținut cele mai bune rezultate la Concursul Național din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la următoarea Tabără ecOprovocarea.

În acest an școlar, am văzut în elevi determinare, am văzut o dorință de a schimba soarta mediului înconjurător din România. Obiectivul nostru este de forma lideri în domeniul protejării mediului, iar liderii se formează încă de pe băncile școlii. Activitățile pe care elevii le fac în cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-școlare și an de an ne bucură rezultatele și implicarea de care elevii dau dovadă în acțiunile lor de voluntariat. Ce ne dorim este să contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabilă stabilit de Națiunile Unite: educație de calitate”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului „ecOprovocarea” al Asociației ViitorPlus.

Potrivit coordonatorilor programului, în cei 8 ani de activitate, liceenii și profesorii coordonatori de echipe din țară care s-au înscris au efectuat 97.000 de ore de voluntariat, au organizat 3.500 de evenimente de educație ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deșeuri, au strâns alți 4.700 de saci de deșeuri din natură, au amenajat spații verzi și au plantat 117.000 de puieți.

Politica