vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30.000 de lei din bugetul local pentru Festivalul Concurs Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Maria Tănase”

Palatul Copiilor Craiova va organiza și anul acesta, în perioada 29 august-2 septembrie, Festivalul-Concurs Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Maria Tănase”. Ajuns la cea de-a XI-a ediție, evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, costurile necesare fiind susținute din bugetul local al municipiului Craiova.

Potrivit unui raport întocmit de către organizatori, aceste costuri ajung la 30.000 de lei. Festivalul are drept scop revitalizarea şi promovarea tradiţiei şi folclorului din România, prin muzica vocală, instrumentală şi costumul popular românesc. Pe durata evenimentului se va organiza și o expoziţie de artă populară şi costume reprezentative pentru fiecare ţară participantă (din zona/regiunea/departamentul pe care-l reprezintă), precum şi o expoziţie de artă fotografică cu poze din festival. De asemenea, se va ține și un curs de învăţare a dansului popular românesc și internațional. „Acest festival are ca scop cunoaşterea tradiţiei populare româneşti prin intermediul cântecului şi dansului popular, stabilirea de relaţii de prietenie între membrii grupurilor participante şi implicit cunoaşterea reciprocă a altor culturi, crearea unor premize ale stabilităţii şi păcii în lume, ale unor sentimente de încredere reciprocă”, se arată în raportul întocmit de către organizatori.

La evenimentul din acest an vor participa ansambluri folclorice din țară (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Hunedoara, Alba, Sălaj, Timiș, Maramureș, Botoșani, Bacău, Prahova, Tulcea, cât și din străinătate (Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru). „Sunt invitați peste 500 de copii și tineri, înscriși la următoarele secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, formații de dansuri, grupuri vocale și la următoarele categorii de vârstă : preșcolari, ciclul primar, gimnazial și liceal, accesul spectatorilor la eveniment realizându-se în mod gratuit”, se mai arată în raport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica