vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Călăreții de la CSM Craiova reprezintă Bănia cu succes la competițiile naționale

Revenită în activitatea competițională începând din 2014, secția de echitație a CSM Craiova nu dezamăgește și călăreții lor se află printre premianții competițiilor naționale. Claudia Ghiţulescu, Vlad Gruia și Carla Dobrică sunt sportivii care de trei ani obțin premii la concursurile ecvestre de sărituri peste obstacole, încununând prin munca lor un palmares bogat. În acest an, echipei i s-au alăturat două sportive începătoare, fiind vorba de Raisa Bunăiașu și Sofia Papuc. Ele au debutat în competițiile oficiale în cadrul Campionatului Naţional de Vară FER 2018, la concursurile de la Prejmer și Sibiu. Sub îndrumarea antrenorilor Sergiu Pistorel și Robert Pistorel, cei cinci călăreți ai CSM Craiova au reușit să aducă rezultate importante de la fiecare concurs. Perspectivele pentru Campionatul Naţional de Vară sunt unele bune, deja au consemnat trei participări și au șanse să se califice în etapa finală corespunzătoare vârstei sau pregătirii individuale.

Premii pentru călăreții cu experiență, dar și pentru debutanți

În luna mai, călăreții craioveni au participat la Cupa Calului de Sport Românesc, care avut loc la Jegălia. Vlad Gruia (16 ani) și-a adjudecat Cupa CSR și primul loc la categoria E cu calul Carland, Carla Dobrică (13 ani) a luat Cupa CSR și locul secund la categoria copii 2 cu calul Credo, iar Claudia Ghițulescu (17 ani) a ocupat locul patru la categoria C cu calul Casper.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sfârșitul lui mai și începutul lui iunie a venit pentru secția de hipism cu o întrecere la Prejmer (Brașov), sub denumirea de Cupa 1 iunie. Aici, sportiva începătoare Raisa Bunăiașu (10 ani) și-a început aventura în fenomenul călăriei, fiind acceptată ca sportivă debutantă și cucerind deja premiul I la categoria sportivi debutanți cu calul Grațiela. Locurile pe podium au venit și pentru călăreții mai experimentați, așa că Vlad Gruia (16 ani) a luat trei distincții la categoria “VIP Tour”, două locuri unu și un loc doi, participând împreună cu calul Carland, în timp ce Claudia Ghițulescu (17 ani) și calul Casper s-au clasat pe locul cinci la categoria “Bronze Tour”. Ultima competiție la care componenții secției de călărie au participat a fost Marele Premiu al Municipiului Sibiu (8-10 iunie), unde de asemenea nu au lipsit premiile pentru sportivii de la CSM Craiova. Încă o admitere în rândul călăreților debutanți a avut loc pentru sportiva Sofia Papuc (13 ani), care pe lângă acest statut a obținut și trei premii la categoria sportivi debutanți, două locuri doi și un loc trei, concurând alături de calul Ducesa. Colega sa de categorie, Raisa Bunăiașu (10 ani), împreună cu calul Grațiela, a mai adjudecat un premiu întâi la întrecerea sportivilor debutanți de la Sibiu. Nici pentru “veteranii” echipei nu au lipsit rezultatele. Vlad Gruia (16 ani) a câștigat două locuri întâi la categoria E cu calul Carland, plus încă o clasare pe prima poziție la categoria “cai debutanți”, alături de calul Oskar, în vreme ce Claudia Ghițulescu (17 ani) a obținut locul trei la categoria C, participând împreună cu calul Amadeus. În continuare, sportivii de la secția ecvestră a clubului craiovean se antrenează pentru următoarele concursuri naţionale care, pe lângă premii, duc și către participarea la finalele FER din cadrul Campionatului Național de Vară 2018.

Prima finală urmează să se desfășoare la Piatra Neamţ, în perioada 29 iunie – 1 iulie. Este vorba despre „Finala Criterii cai, Trofeul V. Barbuceanu ed. XIV”, la care sportivul Vlad Gruia va participa cu calul Carland, vizând cupa la categoria lui. Alături de Vlad Gruia vor concura și sportivele debutante Sofia Papuc, cu calul Ducesa, și Raisa Bunăiașu, cu calul Graţiela, luptând pentru a-și îmbogăți palmaresul.

Pregătirea în călărie nu permite pauze”

Cel care se ocupă de pregătirea călăreților, antrenorul Sergiu Pistorel a vorbit despre munca depusă de elevii săi și consideră că în această disciplină pauzele sunt aproape inexistente.

Copiii au pus în practică toate cele învăţate și au luptat cu hotărâre pentru calificările și premiile obţinute. S-au arătat stăpâni pe situaţie, trecând prin probe foarte dificile, chiar și probe de baraj, pentru desemnarea câștigătorilor. Ne mândrim cu fiecare dintre ei și ne bucurăm că alături de caii cu care fac echipă reușesc mereu să atragă atenţia juriului și să se claseze pe podium. Au muncit din greu și încă o fac, deoarece pregătirea în acest sport nu permite niciodată nimănui timp de repaus”, a spus Sergiu Pistorel, instructorul voluntar al secției ecvestre.

Politica