vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CAO: Craiovenii din Bariera Vâlcii, responsabili de lacul de sub pod

Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia spun că locuitorii din Bariera Vâlcii sunt responsabili pentru inundarea pasajului de la intrarea în cartier. Reamintim că la ultimele ploi abundente aici s-a adunat atât de multă apă încât unii dintre craioveni au ieșit cu barca la plimbare, iar alții au înotat.

Directorul adjunct al Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu, a explicat care ar fi cauzele pentru care s-a ajuns în această situație.

Știți bine că în anii trecuți s-au făcut investiții pe POS MEDIU, în zona respectivă, canalizare menajeră și apă pe toate străzile. Când canalizarea nu era încă funcțională, oamenii deja se legaseră singuri în canalizare și se strângea toată mizeria acolo pe Viilor. Oamenii, când au văzut că au conducte la poartă, au înțeles că acea canalizare trebuie să deservească atât pluvialul cât și menajerul. Ele au fost făcute pentru menajer, pentru apa uzată de la baie și bucătărie. Problema este că toata apa din curți, de pe proprietăți betonate, dalate, o duc tot în canalizarea menajeră. Atunci când plouă nu face față pentru că ea a fost proiectată pentru un anumit volum de apă menajeră. Canalizarea pluvială de sub pod face față nu este problemă cu ea. Doar că cetățenii așa au înțeles. Noi nu avem posibilitatea să mergem să intrăm în curțile oamenilor să verificăm dacă apa de ploaie din curte se duce în menajer. Nu avem cum”, a afirmat Alin Șuiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai precizat că, împreună cu Primăria Craiova, Compania de Apă Oltenia caută soluții pentru rezolvarea problemei.

Directorul general al CAO, Adriana Cîmpeanu, a declarat că există deja un plan, dar este de durată.

Vom face în zona aceea o stație de pompare și o să deviem apa pluvială pe fostul canal de pe Carpenului, odată cu modernizarea străzii. Dar este de durată”, a spus Cîmpeanu.

Politica