sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniorii craioveni, în focurile turneelor semifinale

Două grupe de juniori ale Băniei vor participa la semifinalele campionatelor naționale, care vor fi susținute chiar în zona Doljului. La categoria U15, reprezentanta orașului nostru este Dinamyk Craiova, care a ajuns la turneul semifinal după ce a încheiat faza zonală cu victorii pe linie. Structura competiției naționale la acest nivel presupune ca în faza semifinalăștigătoarele zonelor să fie împărțite în două grupe de câte patru echipe, care vor evolua în sistem fiecare cu fiecare pentru a decide formația care va merge în finală.

Meciurile grupei din care face parte Dinamyk se vor disputa în Dolj, pe terenul de la Podari, începând de azi. Pentru calificarea în finală, echipa craioveană pregătită de Filip Popescu trebuie să se impună în fața formațiilor FCSB, FC Viitorul și FC Dănuț Coman. Primul meci pentru juniorii de la Dinamyk este azi, de la ora 19.00, împotriva echipei FCSB, urmând ca sâmbătă să întâlnească Academia lui Dănuț Coman (ora 17.30), iar duminică vor înfrunta FC Viitorul (ora 10.00).

Suntem la turneul semifinal într-o grupă grea, cu cele mai bune echipe din țară: FCSB, FC Viitorul și Academia Dănuț Coman. Toate echipele sunt apropiate ca valoare, deci va fi o luptă de care pe care. Este clar că ne dorim să ajungem în finală și vom depune tot efortul necesar pentru a câștiga turneul semifinal”, a declarat antrenorul juniorilor U15 de la Dinamyk Craiova, Filip Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La meciurile din turneul semifinal, antrenorul Filip Popescu are la dispoziție următorul lot: Mario Enache, Robert Trușcă, Andrei Pîrvu, Bogdan Firu, Denis Prunaru, Aurelian Ciuculete, Radu Pădurețu, Cercel Alexandru, Robert Geru, Antonio Miuțescu, Bogdan Sucitu, Andrei Ștefănescu, Ionuț Căluțoiu, Flavius Marcu, Christian Diaconescu, Andrei Popa, Șefan Cîrnu, Florin Rezeanu și Alexandru Trușcă.

Un turneu semifinal la U13 se joacă pe Extensiv

Folosind același sistem competițional, campionatul național la categoria U13 presupune în semifinale tot două grupe a câte patru echipe, iar turneul în care a picat CSU Craiova se va organiza în Bănie, pe stadionul Extensiv. Trupa antrenată de Bogdan Vrăjitoarea va evolua în semifinalele naționale în perioada 17-19 iunie, alături de Gaz Metan Mediaș, CSM Școlar Reșița și Luceafărul Cluj. Cea mai puternică echipă a grupei este fără îndoială formația clujeană, care este campioana României la această categorie și a ocupat locul patru la faza mondială a Cupei Hagi Danone.

Echipele sunt apropiate valoric. Ajungând în faza asta toate echipele sunt valoroase, e normal. Am picat cu Luceafărul Cluj, care este o echipă foarte bună la această vârstă. Este campioana României la U13, a ocupat locul patru la campionatul mondial de la Cupa Hagi Danone. Obiectivul nostru este să creștem copiii la categoria asta, ca ei să învețe cât mai mult și în viitor să performeze la echipa mare. Desigur că ne dorim să ajungem în finala națională, orice echipă din cele patru are o șansă de a merge mai departe. Ne bucurăm că se ține aici la Craiova, că îl organizăm noi pentru că ne ajută acest lucru moral. Sperăm să avem evoluții cât mai bune care să ne aducă primul loc, ar fi un vis împlinit pentru acești copii care au muncit foarte mult în acest sezon”, a declarat antrenorul grupei U13 de la CSU Craiova, Bogdan Vrăjitoarea.

Lotul pe care îl va folosi Bogdan Vrăjitoarea la turneul semifinal este compus din: portari – Bunea Alexandru, Rafael Vlăsceanu, Găgeatu Ianis; jucători de câmp – Benga Denis, Capac Alexandru, Cârpici Frederico, Dumitru Adelin, Duță Bogdan, Duță Lucian, Gheorghiade Rareș, Lăpădătescu Robert, Lăcraru Denis, Nedelcu Vlăduț, Sichitiu Dorian, Sârbu Mario, Tamaș Robert, Zaharia Yanis, Balaci Mario.

PROGRAM TURNEU SEMIFINAL U15 – PODARI

Vineri, 15 iunie

FC Viitorul – FC Dănuț Coman ora 17.30

FCSB – Dinamyk Craiova ora 19.00

Sâmbătă, 16 iunie

FC Dănuț Coman – Dinamyk Craiova ora 17.30

FC Viitorul – FCSB ora 19.00

Duminică, 17 iunie

Dinamyk Craiova – FC Viitorul ora 10.00

FCSB – FC Dănuț Coman ora 11.30

PROGRAM TURNEU SEMIFINAL U13 – EXTENSIV

Duminică, 17 iunie

Luceafărul Cluj – Gaz Metan Mediaș ora 18.00

CSU Craiova – CSM Școlar Reșița ora 19.30

Luni, 18 iunie

Gaz Metan Mediaș – CSM Școlar Reșița ora 18.00

Luceafărul Cluj – CSU Craiova ora 19.30

Marți, 19 iunie

CSU Craiova – Gaz Metan Mediaș ora 18.00

CSM Școlar Reșița – Luceafărul Cluj ora 19.30

Politica