miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

99% barajul nu se mai joacă! FC U Craiova este promovată în C!

FC U Craiova va evolua din sezonul următor în liga a treia, fără a fi nevoită să dispute meciul de baraj împotriva campioanei din Dâmbovița.

Campioana Doljului, FC U Craiova, nu mai trebuie să susțină barajul de promovare interjudețean contra celor de la Gloria Cornești. Asta pentru că adversarii au omis un aspect birocratic esențial pentru a evolua în Liga a III-a: obținerea Certificatului de Identitate Sportivă de la MTS. La județ merge să evoluezi fără, dar în eșaloanele naționale e musai să-l ai. Iar ei nu-l au, potrivit informațiilor noastre.

Regulamentul a fost pus pe site din decembrie 2017, echipele au fost informate, adică știau foarte bine ce se întâmplă în cazul în care nu dețin CIS-ul. Au avut timp să-și ia toate măsurile necesare cu privire la asta. În acest moment, cluburile fără CIS ministerial nu au dreptul de a susține meciurile de baraj, cel județean nu e luat în calcul. Încă nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, haideți să vedem ce se întâmplă”, a spus Aurel Ionescu, șeful Departamentului Competiții din cadrul FRF, pentru sportimpact.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Felix Grigore ne-a spus că nu jucăm barajul. S-a judecat cazul, e pe rol, dar nu ne-a ieșit hotărârea de la tribunal, pentru a obține CIS ministerial. Am depus tabelul de jucători, dar nu și taxa de 3.000 lei pentru arbitraj. De ce să mai dăm banii ăștia, dacă nu se joacă, să-i facem buget lui Tudor Emil? Iar dacă nu se joacă, e vina noastră 100%. Suntem patru sau cinci echipe care nu avem CIS”, a spus unul dintre finanțatorii echipei din Dâmbovița.

Se încheie astfel și scandalul pe „Oblemenco”

În situația de față, presiunile celor de la FC U Craiova îndreptate spre adminstrația orașului, pentru a lăsa echipa din Liga a patra pe „Oblemenco” în meciul de baraj devin desuete, dat fiind că nu va mai exista meciul cu pricina.

În mod categoric, cu 38 de victorii din tot atâtea posibile, caz unic în Liga Doljului, și barajul de promovare ar fi reprezentat o simplă formalitate pentru Dina și colegii săi.

Politica